Bavareza cu zmeura
Retetele astea de Bavareza,nu seamana deloc intre ele;eu mai am pe aici bavareze dar cum spuneam,nu seamana.
Acum cat am sta la Ana am gasit alte bavareze,asta-i una dintre ele buna rau!!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
200g biscuiti
50g unt topit
MOUSSE:
100ml smantana lichida
100ml lapte
2galbenusuri
80g zahar
20g gelatina
500g zmeura
1lingura zeama de lamaie
500ml frisca lichida dulce
GLAZURA:
2plicuri Tort Jelee rosu
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui biscuitii rupti in blender iar dupa ce s-au pisat,amesteci cu untul topit,rastorni in inelul de la forma de tort cu 18-20cm diametru,pus pe un platou si presezi biscuitii pe toata suprafata iar dupa ce ai format blatul,lasi la frigider
Zmeura spalata,scursa,pasata
o pui intr-un vas pe foc iar dupa ce s-a topit zaharul,o treci prin sita si lasi deoparte
Pui pe foc laptele si smantana lichida,adaugi galbenusurile frecate cu zahar,transferi vasul pe bain-marie si amesteci cu telul pana se ingroasa putin apoi adaugi gelatina hidratata 5min in apa rece,dupa omogenizare si dupa ce s-a racit bine,incorporezi frisca batuta si piureul de zmeura si rastorni peste blat
Pregatesti jeleul dupa instructiunile de pe plic,rastorni usor peste crema,nivelezi cu o spatula si lasi la frigider pana a doua zi
cand,treci usor cu un cutit de jur imprejur,scoti inelul,ornezi cu zmeura,tai si servesti!
Acum cat am sta la Ana am gasit alte bavareze,asta-i una dintre ele buna rau!!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
200g biscuiti
50g unt topit
MOUSSE:
100ml smantana lichida
100ml lapte
2galbenusuri
80g zahar
20g gelatina
500g zmeura
1lingura zeama de lamaie
500ml frisca lichida dulce
GLAZURA:
2plicuri Tort Jelee rosu
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui biscuitii rupti in blender iar dupa ce s-au pisat,amesteci cu untul topit,rastorni in inelul de la forma de tort cu 18-20cm diametru,pus pe un platou si presezi biscuitii pe toata suprafata iar dupa ce ai format blatul,lasi la frigider
Zmeura spalata,scursa,pasata
o pui intr-un vas pe foc iar dupa ce s-a topit zaharul,o treci prin sita si lasi deoparte
Pui pe foc laptele si smantana lichida,adaugi galbenusurile frecate cu zahar,transferi vasul pe bain-marie si amesteci cu telul pana se ingroasa putin apoi adaugi gelatina hidratata 5min in apa rece,dupa omogenizare si dupa ce s-a racit bine,incorporezi frisca batuta si piureul de zmeura si rastorni peste blat
Pregatesti jeleul dupa instructiunile de pe plic,rastorni usor peste crema,nivelezi cu o spatula si lasi la frigider pana a doua zi
cand,treci usor cu un cutit de jur imprejur,scoti inelul,ornezi cu zmeura,tai si servesti!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!