Tarta cu rubarba si migdale

Am descoperit gustul delicios al rubarbei,dulce acrisor asa cum imi place mie si acum nu ma pot opri!😀😀😀😀
AVEM NEVOIE DE:
1aluat de foietaj
500g rubarba
1/2lamaie
200g zahar
2rodii
CREMA:
500ml lapte
50g faina
20g amidon
6galbenusuri
150g zahar
1baton de vanilie
CUM SE PROCEDEAZA:
Tapetezi forma de tarta cu aluat si lasi deoparte
Rubarba spalata,taiata capetele apoi taiata rondele marunte,o pui intr-un vas cu zahar,zeama de lamaie si lasi pe foc pana scade zeama din ea iar la final se adauga sucul de la o rodie(pentru culoare) si se lasa deoparte sa se raceasca
In acest fel,se formeaza o pasta iar cine doreste ca rubarba sa fie cat de cat intreaga,dupa ce s-a topit zaharul bine,se strecoara si asa raman pe tarta bucati de rubarba intregi dar eu am preferat prima varianta.
Pentru crema pui laptele pe foc impreuna cu batonul de vanilie taiat pe lung,dupa ce s-a incalzit bine scoti batonul si dai vasul deoparte;galbenusurile frecate cu zahar,adaugi faina si amidonul,dupa ce ai omogenizat,adaugi lapte cate putin amestecand cu un tel apoi pui vasul din nou pe foc amestecand pana se ingroasa
Dupa ce s-a racit putin,rastorni in tava peste blat,nivelezi
deasupra rastorni rubarba,nivelezi,presari migdalele si la cuptor 20min la 200grade
Lasi sa se raceasca bine,ideal ar fi la frigider pana a doua zi apoi scoti din tava,pui pe platou,tai si servesti!
Deliciu!


 
 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme