Dulceata cu rubarba zmeura si capsune

Am luat din nou rubarba pentru o prajitura dar am avut alte probleme,rubarba a stat in frigider si cand mi-am adus aminte de ea,aproape ca era pe puntul de a fi aruncata
Ei bine,cum sa arunc asa bunatate??am scos din frigider si zmeura si capsunele care la fel aveau alta destinatie si uite asa am pus de-o dulceata.
Vaaai nu va imaginati ce bunatate,aromata,cu trei gusturi,nici nu stii ce mananci!
AVEM NEVOIE DE:
300g rubarba
300g zmeura
300g capsune
600g zahar
1lamaie 
2rodii
CUM SE PROCEDEAZA:
Pui intr-un vas rubarba curatata,spalata si taiata marunt,capsunile curatate,spalate si taiate in jumatati sau sferturi daca sunt mai mari,zmeura trecuta sub jet de apa,
Pui vasul pe foc impreuna cu zahar si sucul de rodie,lasi focul mic amestecand usor pana se topeste zaharul si adunand spuma care se formeaza,iar dupa ce nu mai face spuma,dai focul tare avand grija la stropii care sar,(foloseste capacul)
Cand dulceata este aproape gata storci lamaia,lasi cateva clocote,faci proba sa vezi daca e suficient de legata,apoi pui dulceata fierbinte in borcane,rastorni borcanele si le lasi pe capace 20min sa se formeze vidul apoi le depozitezi la camara.

  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme