Dulceata de pepene galben
Pepenii nostri inca nu s-au facut dar de pofta, am cumparat unul de la Kaufland crezand ca este bun dar nu a fost asa si l-am trecut la dulceata
AVEM NEVOIE DE:
2kg pulpa de pepene galben
1kg zahar
1lingurita rasa cu scortisoara
2lamai
CUM SE PROCEDEAZA:
Pulpa taiata cubulete o pui intr-un vas impreuna cu 1/2zahar,scortisoara,amesteci,acoperi vasul si lasi la frigider pana a doua zi.
A doua zi,scurgi siropul intr-un vas pe foc,adaugi 1ceasca cu apa(150ml),restul de zahar si lasi focul incet amestecand din cand in cand si adunand spuma;dupa ce siropul este legat,adaugi cubuletele de pepene,lasi sa fiarba incet din nou adunand spuma care se formeaza iar dupa ce nu mai iese spuma dai focul tare
La final cand dulceata este gata,nu inainte de a-i face proba,storci zeama de la o lamaie iar pe a doua o tai (pulpa) marunt
Lasi cateva clocote apoi in borcane curate,pui dulceata fierbinte,rastorni borcanele si le lasi pe capace 15-20min sa se formeze vidul,apoi le depozitezi la camara
AVEM NEVOIE DE:
2kg pulpa de pepene galben
1kg zahar
1lingurita rasa cu scortisoara
2lamai
CUM SE PROCEDEAZA:
Pulpa taiata cubulete o pui intr-un vas impreuna cu 1/2zahar,scortisoara,amesteci,acoperi vasul si lasi la frigider pana a doua zi.
A doua zi,scurgi siropul intr-un vas pe foc,adaugi 1ceasca cu apa(150ml),restul de zahar si lasi focul incet amestecand din cand in cand si adunand spuma;dupa ce siropul este legat,adaugi cubuletele de pepene,lasi sa fiarba incet din nou adunand spuma care se formeaza iar dupa ce nu mai iese spuma dai focul tare
La final cand dulceata este gata,nu inainte de a-i face proba,storci zeama de la o lamaie iar pe a doua o tai (pulpa) marunt
Lasi cateva clocote apoi in borcane curate,pui dulceata fierbinte,rastorni borcanele si le lasi pe capace 15-20min sa se formeze vidul,apoi le depozitezi la camara
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!