Salata de vinete traditionala

Am facut salata de vinete doar dintr-una singura;sunt foarte bune vinetele mari de care lumea se fereste,sunt albe dupa copt,nu au seminte multe iar eu ma impac foarte bine cu ele
AVEM NEVOIE DE:
vinete
ulei
ceapa
sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Vanetele spalate,uscate,le pui sa se coaca pe aragaz la flacara;nu trebuie lasate mult pentru ca pulpa devine iute de la foc,cand este moale atunci trebuie date deoparte
Cureti vinetele bine de coaja,le pui sa se scurga intr-o sita dar cel mai bine se scurg in chiuveta pe un tocator pus inclinat
Dupa ce s-au scurs bine,le toci,ideal ar fi sa fie tocate cu cutitul de lemn pentru ca altfel oxideaza!!!
Nu stiu cine a spus asa ceva dar eu pasez cu blenderul de ani buni si niciodata nu au fost oxidate(pareri si pareri!!)
Asta-i rezultatul dupa pasatul cu blenderul vertical
Acum cu mixerul  freci adaugand ulei cate putin,pentru ca asa se pregatea salata cu multi ani in urma dar daca vrei o salata de vinete alba fara sa adaugi maioneza sau sunt zile de post,sa folosesti ulei foarte fierbinte pus cate putin in timp ce mixezi.
La final adaugi sare,o ceapa taiata marunt si o mananci cu paine prajita sau nu si rosii

Pofta buna!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Google+ Followers

Persoane interesate