Tort cu zmeura si ciocolata
Am cumparat zmeura ceva mai multa cu gandul s-o pun la congelator dar acasa cand am scos-o din cutii nu era pe placul meu,asa ca jumatate am folosit-o la acest tort iar restul a ramas in "pauza de gandire"!
AVEM NEVOIE DE:
piscoturi de sampanie
1cana cu zeama de compot
CREMA DE CIOCOLATA:
2oua
1lingura amidon
4linguri zahar
10g gelatina
250ml lapte
200ml frisca lichida
100g ciocolata neagra
CREMA DE ZMEURA:
300g zmeura
200ml frisca lichida
150g zahar
10g gelatina
CUM SE PROCEDEAZA:
Pregatim mai intai crema de ciocolata.
Amesteci intr-un vas zaharul cu amidon,adaugi apoi ouale batute,laptele,pui vasul pe bain-marie si amesteci pana se ingroasa,dai vasul deoparte si incorporezi ciocolata rupta,dupa ce s-a topit adaugi gelatina hidratata in apa rece 5min iar dupa ce ai amestecat topul bine,lasi vasul deoparte sa se raceasca sau il lasi la frigider 30min iar dupa acest timp amesteci usor cu frisca batuta tare.
Inelul de la o forma de tort de 28cm il pui pe un platou,in interior pui piscoturi trecute prin compot in asa fel ca sa acoperi toate golurile
rastorni crema de ciocolata,nivelezi suprafata,pui din nou piscoruri si lasi deoparte sau la frigider
Zmeura o pui intr-un vas pe foc iar dupa ce si-a lasat sucul,rastorni in blender,pasezi iar rezultatul il treci prin sita iar piureul il pui intr-un vas pe foc cu zahar
Dupa ce s-a topit zaharul,dai vasul deoparte,adaugi gelatina hidratata,amesteci bine apoi lasi deoparte sa se raceasca sau lasi la frigider
Dupa ce s-a racit,amesteci usor cu frisca batuta tare
apoi rastorni peste piscoturi,nivelezi si lasi la frigider pana a doua zi cand,
treci de jur imprejur cu un cutit,scoti inelul apoi ornezi deasupra cu zmeura si frunzulite de menta!
Tai tortul,pui pe farfurie si servesti familia.
Este super gustos si foarte usor de pregatit!
AVEM NEVOIE DE:
piscoturi de sampanie
1cana cu zeama de compot
CREMA DE CIOCOLATA:
2oua
1lingura amidon
4linguri zahar
10g gelatina
250ml lapte
200ml frisca lichida
100g ciocolata neagra
CREMA DE ZMEURA:
300g zmeura
200ml frisca lichida
150g zahar
10g gelatina
CUM SE PROCEDEAZA:
Pregatim mai intai crema de ciocolata.
Amesteci intr-un vas zaharul cu amidon,adaugi apoi ouale batute,laptele,pui vasul pe bain-marie si amesteci pana se ingroasa,dai vasul deoparte si incorporezi ciocolata rupta,dupa ce s-a topit adaugi gelatina hidratata in apa rece 5min iar dupa ce ai amestecat topul bine,lasi vasul deoparte sa se raceasca sau il lasi la frigider 30min iar dupa acest timp amesteci usor cu frisca batuta tare.
Inelul de la o forma de tort de 28cm il pui pe un platou,in interior pui piscoturi trecute prin compot in asa fel ca sa acoperi toate golurile
rastorni crema de ciocolata,nivelezi suprafata,pui din nou piscoruri si lasi deoparte sau la frigider
Zmeura o pui intr-un vas pe foc iar dupa ce si-a lasat sucul,rastorni in blender,pasezi iar rezultatul il treci prin sita iar piureul il pui intr-un vas pe foc cu zahar
Dupa ce s-a topit zaharul,dai vasul deoparte,adaugi gelatina hidratata,amesteci bine apoi lasi deoparte sa se raceasca sau lasi la frigider
Dupa ce s-a racit,amesteci usor cu frisca batuta tare
apoi rastorni peste piscoturi,nivelezi si lasi la frigider pana a doua zi cand,
treci de jur imprejur cu un cutit,scoti inelul apoi ornezi deasupra cu zmeura si frunzulite de menta!
Tai tortul,pui pe farfurie si servesti familia.
Este super gustos si foarte usor de pregatit!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!