Nectar de pere fara zahar


Nu stiu dar in acest an parca sunt mai dulci perele de la gradina,sunt mai mici decat in alti ani si foarte dulci,asta-i bine,e foarte bine!!
Mai am pe aici retete de nectar dar asta este cea mai simpla  si cea mai gustoasa.
AVEM NEVOIE DE:
pere coapte si foarte dulci
1lamaie
CUM SE PROCEDEAZA:
Perele spalate,taiate,curatate de casuta cu seminte,se pun in oala si se acopera cu apa.
Se mai adauga lamaia taiata marunt cu tot cu coaja si un praf de sare(cat iei cu trei degete)
  
 Se lasa pe foc sa fiarba 30min iar dupa ce s-a racit putin se rastoarna in robot de doua sau trei ori fiind mult
rezultatul se trece prin sita pentru un nectar fin,se pune din nou in oala,se umplu sticle curate
se infileteaza capacele si se sterilizeaza intr-o oala mare 1h;dupa acest timp se opreste focul si se lasa sticlele in apa pana a doua zi cand se scot,se tin rasturnate pe capace 15min sa-si formeze vidul apoi se eticheteaza si se depoziteaza la camara.
Sfatul meu:daca dupa ce ati fiert sticlele observati ca in sticla aveti jumatate nectar jumatate apa,nu va faceti probleme,asta inseamna ca nectarul contine mai multa apa decat pulpa iar cand veti deschide sticla,o agitati inainte de servire.
Pentru un nectar gros,cand pasati in robot,adaugati doar perele si la final adaugati zeama de la fiert dupa cat doriti.
Sa va fie de folos!




0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme