Prajitura cu iaurt si pere

Mi-a trimis Mihaela mea din Italia o poza cu aceasta prajitura facuta de ea si arata intr-un mare,mare fel dar la mine probabil am avut vasul prea mare!nu a ramas nemancata dar eu cum sunt obsedata de aspect......!!!!!!!
AVEM NEVOIE DE:
CARAMEL:
150g zahar
50g unt
3pere mari

ALUAT:
4oua
400g iaurt
60g faina
3linguri zahar
coaja rasa de lamaie
1lingura zeama de lamaie
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-o tava sau poate fi si o cratita cu diametrul de 20-22cm,pui zaharul sa se topeasca,dupa ce s-a facut auriu,adaugi untul mai lasi pe foc 1-2min miscand vasul in miscari circulare apoi cu aceleasi miscari intinzi caramelul si pe peretii vasului cu mare atentie apoi dispui pe fund felii de pere spalate,curatate de casuta cu seminte cu aparatul de curatate semintele la mere si taiate subtiri
Faci o crema fina din galbenusuri si zahar adaugi apoi iaurtul,coaja de lamaie,faina,amesteci bine iar la final incorporezi usor albusurile batute spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie
Rastorni peste pere,nivelezi suprafata si la cuptor va sta 1h la foc mic;dupa ce s-a copt,lasi tava cu usa deschisa la cuptor 20min apoi cu foarte mare atentie o rastorni pe un platou mai mare decat diametrul tavii
Dupa ce s-a racit,tai si pui pe farfurie
Avand doar 2linguri cu faina,finalul acestei prajituri e ca o budinca,de aceea trebuie lasata mai mult sa se raceasca apoi taiata
Sa va fie de folos!




  
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme