Supa crema de cartofi mov cu hrisca

Poate stiti dar va mai spun si eu de ce pregatesc tot mai multe retete cu astfel de cartofi.
CARTOFUL MOV,ca si cartoful obisnuit,este bogat in vit.C,potasiu,calciu,fier,proteine si carbohidrati;in schimb cartoful mov fata de cel obisnuit,este mult mai bogat in antioxidanti iar culoarea mov este data de antocianine,care fiind antioxidanti puternici,protejeaza organismul impotriva cancerului
Un alt beneficiu important adus corpului,este scaderea tensiunii si pentru ca acesti cartofi nu contin grasimi,se pot folosi si in dietele de slabire.
HRISCA,nu este o cereala cum mi-am inchipuit eu si ca mine probabil multi dintre voi,este samanta unui fruct din aceeasi familie cu rubarba si macesul
Hrisca nu contine gluten,scade colesterolul,stabilizeaza glicemia,contine vit.B1,B3,B6,fier,zinc,potasiu,reduce riscul dezvoltarii de pietre sau nisip la vezica biliara datorita continutului de fibre,de asemenea contine antioxidanti puternici,reducand riscul aparitiei bolilor cardiace si al dezvoltarii cancerului la san.
Datorita Wikipedia,aflam multe beneficii pentru organism de care ar trebui sa tinem cont atunci cand pregatim ceva de mancare.
AVEM NEVOIE DE:
500g cartofi mov
1ceasca cu hrisca
1/4varza rosie
1lingura vegeta naturala
1lingura ulei de masline
200ml smantana lichida de orez sau cocos
1cm radacina de ghimbir
2fire ceapa verde
1/4radacina de telina
sare
piper
Borcanelul cu vegeta naturala,facuta in casa din legume taiate fin si uscate in aparatul special
CUM SE PROCEDEAZA:
Hrisca spalata in cateva ape reci,se pune intr-un bol si se adauga apa cat s-o acopere apoi se lasa deoparte 2-3ore
Toate legumele curatate,spalate,taiate,se pun in oala,se adauga hrisca si apa din bol,se completeaza cu apa,se adauga vegeta si 1lingurita cu sare apoi se lasa la fiert 30-40min.
Dupa ce s-a racit putin,se rastoarna in blender
se paseaza bine,se trece prin sita,rezultatul se pune in oala se adauga smantana,se potriveste de gust apoi se opreste focul si se serveste in bol alb pentru a iesi in evidenta culoarea,deasupra cu ceapa verde si optional o felie de lamaie.
Deliciu,pofta buna!


 
 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme