Tarta cu budinca de orez si mere

Am raspuns la o provocare dintr-o revista si am facut,de fapt am creat aceasta reteta care m-a dat gata si pe mine dar mai ales pe Costel sotul meu cu gustul incredibil de bun!!
AVEM NEVOIE DE:
1aluat de foietaj
1l de lapte
1cana cu orez
1baton de scortisoara
1anason stelat
1lamaie
3linguri de zahar,dupa gustul personal
4oua
3mere mari
250g Mascarpone
2linguri zahar brun
CUM SE PROCEDEAZA:
Se fierbe orezul intr-un vas mai mare pentru ca laptele se umfla si da pe afara,impreuna cu zahar,scortisoara,coaja de lamaie taiata in spirala doar partea galbena,anasonul,un praf de sare si se amesteca continuu iar dupa ce orezul a absorbit tot laptele se da deoparte
Merele curatate de coaja si casuta cu seminte,se pun intr-un vas pe foc mic impreuna cu zaharul brun,se amesteca sa nu se lipeasca iar cand zaharul s-a topit si merele s-au inmuiat,se paseaza cu furculita dar nu de tot,sa mai ramana mici bucatele de mar
Se rastoarna apoi peste orez,se scoate coaja de lamaie,anasonul si scortisoara,se mai adauga branza,galbenusurile,se amesteca foarte bine
apoi se incorporeaza usor albusurile batute spuma
Se rastoarna in forma de tort 28cm capitonata cu foietaj si pe pereti,se niveleaza suprafata iar deasupra se pun felii  de mere taiate subtiri iar deasupra se presara putina scortisoara
La cuptor va sta 1h la foc mic
Dupa ce s-a racit foarte bine,se scoate din forma,se pune pe un platou,se pudreaza cu zahar,se taie si se pune pe farfurie
Sa va fie de folos!





 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme