Alici marinate
Alici in Italia sunt hamsiile din Romania,ca sa intelegeti despre ce este vorba,pentru ca este reteta italieneasca
AVEM NEVOIE DE:
2kg alici
sare
otet
ceapa
masline
ulei
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele spalat se curata in felul urmator:se trage de cap in jos spre coada si astfel iese osul spinarii,se desface in doua si se spala burta,asa trebuie sa arate
apoi se pun intr-un castron,se amesteca cu 250g sare si se lasa la frigider pana a doua zi cand se pun in vase cu capac, aliniate frumos si se umple vasul cu otet nefiert apoi se pune capacul
si se lasa la frigider pana se albeste pestele
Dupa ce pestele s-a albit,se scurge otetul si se pune in borcane intercalat cu ceapa si masline
Aici se vede cum pestele este albit
Dupa ce borcanele sunt pline,se acopera cu ulei de floarea soarelui astfel incat iecare peste sa fie cuprins de ulei,sa nu ramana goluri de aer,eventual se introduce un cutit in interior pe marginea borcanului sau un bat de frigaruie,apoi se pune capacul bine infiletat si se depoziteaza undeva la rece.
Dupa 3zile se poate consuma ca atare sau puse in diverse salate.
Va averizez ca aceasta reteta nu este pentru iarna ci pentru consumul de moment.
Sa va fie de folos!
AVEM NEVOIE DE:
2kg alici
sare
otet
ceapa
masline
ulei
CUM SE PROCEDEAZA:
Pestele spalat se curata in felul urmator:se trage de cap in jos spre coada si astfel iese osul spinarii,se desface in doua si se spala burta,asa trebuie sa arate
apoi se pun intr-un castron,se amesteca cu 250g sare si se lasa la frigider pana a doua zi cand se pun in vase cu capac, aliniate frumos si se umple vasul cu otet nefiert apoi se pune capacul
si se lasa la frigider pana se albeste pestele
Dupa ce pestele s-a albit,se scurge otetul si se pune in borcane intercalat cu ceapa si masline
Aici se vede cum pestele este albit
Dupa ce borcanele sunt pline,se acopera cu ulei de floarea soarelui astfel incat iecare peste sa fie cuprins de ulei,sa nu ramana goluri de aer,eventual se introduce un cutit in interior pe marginea borcanului sau un bat de frigaruie,apoi se pune capacul bine infiletat si se depoziteaza undeva la rece.
Dupa 3zile se poate consuma ca atare sau puse in diverse salate.
Va averizez ca aceasta reteta nu este pentru iarna ci pentru consumul de moment.
Sa va fie de folos!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!