Prajitura cu morcov
Am fost mereu sceptica atunci cand auzeam de prajituri cu morcov,nici macar nu eram curioasa,eu care am facut tot felul de nebunii
Ei bine aici in Italia,Mihaela mi-a dat reteta si mi-a spus "fa-o pentru fete",putem sa mai spun ceva???
Problema e ca am gustat mai intai apoi chiar am mancat pentru ca e foarte buna si mi-a placut!
AVEM NEVOIE DE:
2oua
100g zahar
150g morcov ras fin
60ml ulei
60ml suc de portocale
coaja rasa de lamaie
1lingurita scortisoara
1/2lingurita nucsoara
1/4lingurita pudra de ghimbir
1/4lingurita pudra de cuisoare
50g alune nesarate macinate
150g faina
1plic praf de copt
1lingurita bicarbonat
200ml frisca lichida pentru ornat
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele uscate
In alt castron se amesteca galbenusurile cu ulei adaugat cate putin apoi sucul de portocale,morcovul,coaja rasa de lamaie
se adauga cate o lingura de albus batut tare cu un praf de sare si zahar iar la final amestecul de faina adaugat cate putin si se amesteca cu o spatula
Se rastoarna compozitia dupa omogenizare in forma de tarta
la cuptor se lasa 30min la 160 grade iar dupa ce s-a racit foarte bine se orneaza cu frisca batuta tare.
se presara putin morcov ras apoi se taie si se pune pe farfurie
Sa va fie de folos!
Ei bine aici in Italia,Mihaela mi-a dat reteta si mi-a spus "fa-o pentru fete",putem sa mai spun ceva???
Problema e ca am gustat mai intai apoi chiar am mancat pentru ca e foarte buna si mi-a placut!
AVEM NEVOIE DE:
2oua
100g zahar
150g morcov ras fin
60ml ulei
60ml suc de portocale
coaja rasa de lamaie
1lingurita scortisoara
1/2lingurita nucsoara
1/4lingurita pudra de ghimbir
1/4lingurita pudra de cuisoare
50g alune nesarate macinate
150g faina
1plic praf de copt
1lingurita bicarbonat
200ml frisca lichida pentru ornat
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un castron se amesteca toate ingredientele uscate
In alt castron se amesteca galbenusurile cu ulei adaugat cate putin apoi sucul de portocale,morcovul,coaja rasa de lamaie
se adauga cate o lingura de albus batut tare cu un praf de sare si zahar iar la final amestecul de faina adaugat cate putin si se amesteca cu o spatula
Se rastoarna compozitia dupa omogenizare in forma de tarta
la cuptor se lasa 30min la 160 grade iar dupa ce s-a racit foarte bine se orneaza cu frisca batuta tare.
se presara putin morcov ras apoi se taie si se pune pe farfurie
Sa va fie de folos!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!