Bavareza cu ciocolata
Mi-am adus din Italia muuulta ciocolata si acum am inceput s-o folossc in diferite dulciuri!!
AVEM NEVOIE DE:
200g ciocolata amaruie
240ml lapte
4galbenusuri
2linguri zahar
10g gelatina
200ml frisca lichida
1/2baton de vanilie
ORNAT:
biscuiti amaretti
zmeura
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas pe foc se pune laptele,pastaia de vanilie,zahar iar cand incepe sa fiarba se adauga ciocolata rupta,se da vasul deoparte iar dupa cateva secunde se amesteca energic cu un tel,se adauga apoi gelatina hidratata in apa rece, iar dupa omogenizare se lasa sa se raceasca bine
Dupa ce s-a racit,se amesteca usor adaugand cate putin frisca batuta tare apoi se rastoarna intr-o forma in care s-a tinut apa rece
apoi se lasa la frigider pana a doua zi
Pentru a scoate bavareza mai usor din forma,se tine putin in apa calda1-2min,apoi se rastoarna pe platou si se orneaza cu amaretti si zmeura
Sa va fie de folos!
AVEM NEVOIE DE:
200g ciocolata amaruie
240ml lapte
4galbenusuri
2linguri zahar
10g gelatina
200ml frisca lichida
1/2baton de vanilie
ORNAT:
biscuiti amaretti
zmeura
CUM SE PROCEDEAZA:
Intr-un vas pe foc se pune laptele,pastaia de vanilie,zahar iar cand incepe sa fiarba se adauga ciocolata rupta,se da vasul deoparte iar dupa cateva secunde se amesteca energic cu un tel,se adauga apoi gelatina hidratata in apa rece, iar dupa omogenizare se lasa sa se raceasca bine
Dupa ce s-a racit,se amesteca usor adaugand cate putin frisca batuta tare apoi se rastoarna intr-o forma in care s-a tinut apa rece
apoi se lasa la frigider pana a doua zi
Pentru a scoate bavareza mai usor din forma,se tine putin in apa calda1-2min,apoi se rastoarna pe platou si se orneaza cu amaretti si zmeura
Sa va fie de folos!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!