Tort cu mascarpone
E mai mult o prajitura decat tort dar de cand am fost in Italia la copii,acolo neavand decat o singura tava si aia prea mare,tot ce faceam puneam in forma de tort iar acum acasa,mai dureaza putin pana ma dezobisnuiesc si daca tot am facut in forma de tort,atunci s-o aranjez ca si un tort,zic!!😁😁😁
AVEM NEVOIE DE:
250g mascarpone
300g iaurt grecesc
150ml chefir
4-5linguri pepite de ciocolata
6foi de gelatina
1pachet mic de piscoturi
2banane
2linguri zahar pudra
esenta de vanilie
SIROP:
200ml apa
4linguri zahar
esenta de rom
GLAZURA:
200ml frisca lichida dulce
200g ciocolata
CUM SE PROCEDEAZA:
Se amesteca intr-un castron branza,iaurtul,chefirul cu zahar,vanilie,dupa omogenizare se adauga gelatina hidratata in 100ml apa rece apoi topita cateva secunde la microunde,dupa omogenizare se incorporeaza pepitele apoi se lasa deoparte
Intr-o forma cu fundul detasabil sau o tava,se pun piscoturi inmuiate in siropul facut pe foc apoi racit,se acopera toate golurile si se pune jumatate din crema de branza
peste crema se pun bananele intregi dar curatate,se pot pune si alte fructe,eu nu am avut la momentul respectiv si congelate nu am vrut
se acopera cu restul de crema,deasupra se pun restul de piscoturi si se lasa la frigider sa se intareasca putin crema
In acest timp se pune frisca intr-un vas pe foc impreuna cu ciocolata rupta iar dupa ce s-a topit se amesteca energic cu un tel apoi se rastoarna peste piscoturi si se lasa la frigider pana a doua zi
Eu initial am spus s-o las asa fara nici un alt decor si am facut cu furculita niste dungi dar dimineata cand am scos-o de la frigider parca era neterminata si am pus un trandafir si cateva bomboane Raffaello.
Dupa toata cosmetizarea,s-a taiat si s-a mancat,buuuun!!
Pofta buna si sa va fie de folos!
AVEM NEVOIE DE:
250g mascarpone
300g iaurt grecesc
150ml chefir
4-5linguri pepite de ciocolata
6foi de gelatina
1pachet mic de piscoturi
2banane
2linguri zahar pudra
esenta de vanilie
SIROP:
200ml apa
4linguri zahar
esenta de rom
GLAZURA:
200ml frisca lichida dulce
200g ciocolata
CUM SE PROCEDEAZA:
Se amesteca intr-un castron branza,iaurtul,chefirul cu zahar,vanilie,dupa omogenizare se adauga gelatina hidratata in 100ml apa rece apoi topita cateva secunde la microunde,dupa omogenizare se incorporeaza pepitele apoi se lasa deoparte
Intr-o forma cu fundul detasabil sau o tava,se pun piscoturi inmuiate in siropul facut pe foc apoi racit,se acopera toate golurile si se pune jumatate din crema de branza
peste crema se pun bananele intregi dar curatate,se pot pune si alte fructe,eu nu am avut la momentul respectiv si congelate nu am vrut
se acopera cu restul de crema,deasupra se pun restul de piscoturi si se lasa la frigider sa se intareasca putin crema
In acest timp se pune frisca intr-un vas pe foc impreuna cu ciocolata rupta iar dupa ce s-a topit se amesteca energic cu un tel apoi se rastoarna peste piscoturi si se lasa la frigider pana a doua zi
Eu initial am spus s-o las asa fara nici un alt decor si am facut cu furculita niste dungi dar dimineata cand am scos-o de la frigider parca era neterminata si am pus un trandafir si cateva bomboane Raffaello.
Dupa toata cosmetizarea,s-a taiat si s-a mancat,buuuun!!
Pofta buna si sa va fie de folos!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!