Charlotte di pandoro

Dupa modelul retetei frantuzesti numita Sarlota,(am facut multe astfel de sarlote pentru ca-mi plac foarte mult mai ales vara),am facut aceasta reteta dar nu cu piscoturi cum e originala ci cu felii de cozonac Pandoro italian care mie nu-mi place si daca tot l-am primit,hai sa fac ceva cu el.
AVEM NEVOIE DE:
1cozonac Pandoro
250g mascarpone
250ml frisca lichida
50ml lapte
200g ciocolata
fructe de padure
4-5linguri lapte
CUM SE PROCEDEAZA:
In forma mica de tort de 20cm diametru de pune o felie taiata de la baza cozonacului groasa de 3-4cm,se insiropeaza cu jumatate din lapte apoi se lasa deoparte
Se amesteca branza  cu frisca batuta si vanilie,se pune in forma 1/2din crema,apoi fructe,se acopera cu restul de crema iar dupa ce s-a nivelat se acopera cu alta felie taiata din cozonac,se preseaza putin  si se insiropeaza cu restul de lapte
apoi se lasa la frigider 2-3h sa se intareasca putin crema
Dupa acest timp,se topeste ciocolata impreuna cu 5linguri lapte,se amesteca energic sa se lichefieze,se toarna peste ultima felie de cozonac,se niveleaza si se lasa la frigider pana a doua zi cand se pune pe un platou,se scoate cu atentie inelul si se orneaza cu fructe de padure!
apoi se taie si se serveste!
Pofta buna si sa va fie de folos!


  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme