Cozonac Manitoba

Din nou am facut cozonac cu aceasta faina pentru ca mi-a trimis Mihaela si pentruca-mi place cum se comporta dar de aceasta data l-am facut cu cea mai simpla reteta,ingrediente putine si fara fite,a fost o incercare pentru mine,nu am facut niciodata asa ceva si spre surprinderea mea,  rezultatul a fost unul wow si cu aceasta ocazie imi intaresc convingerea ca nu zeci de oua,unt,smantana,lapte,framantat cu orele,fara frig,fara curent in bucatarie,vei avea un cozonac reusit,ei bine NU!!!!
Pentru un cozonac bun,gustos,care sa te bucuri de prospetimea lui cateva zile,ai nevoie doar de faina foarte buna iar daca veti citi ce am pus eu la acest cozonac de care m-am bucurat asa cum am spus mai sus,de prospetimea lui aproape o saptamana,veti spune ca nu-i adevarat!!!
AVEM NEVOIE DE:
600g faina Manitoba
1/2lingurita sare
1plic drojdie uscata
3oua
4-5linguri zahar
200ml apa calda
esenta de vanilie
coaja rasa de lamaie
150g unt rece
UMPLUTURA:
1cana nuci macinate
4linguri zahar pudra
2linguri cacao
2albusuri nebatute
CUM SE PROCEDEAZA:
Se pun in masina de paine ouale batute,faina,sare,drojdie,aromele,apa calda cu zaharul dizolvat,si se programeaza programul de framantare
Dupa ce s-a oprit,se lasa pe loc sau se rastoarna aluatul intr-un vas si se acopera sa creasca.Eu l-am lasat pe loc pentru ca aveam si alta treaba iar cand a ajuns la capac am rasturnat si l-am lucrat.
Pentru umplutura se amesteca ingredientele intr-un castron si se lasa deoparte
Se rastoarna aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei,se imparte aluatul in doua,se formeaza un dreptunghi intins cu degetele,se intinde umplutura pe toata suprafata,se ruleaza strans apoi cu un cutit bine ascutit,se taie ruloul pe verticala dar nu de tot,
apoi se impletesc si se pune cozonacul in tava cu hartie de copt
Eu am tavi de silicon si nu am nevoie nici de hartie nici sa le ung.
Cu aluatul ramas,se procedeaza la fel,se lasa deoparte tavile sa mai creasca,se ung cu galbenus desfacut cu 1lingura lapte,se presara cu ce are fiecare,apoi la cuptor vor sta 10min la temperatura de 180grade si 30min la 140grade sau fiecare cum isi cunoaste cuptorul.
Dupa ce s-au racit putin se scot din tavi si se lasa pe un gratar sa se raceasca bine
In lipsa gratarului,merge si un tocator,apoi se taie
Acum sa va spun de ce am folosit aceasta metoda de a taia cozonacul inainte de a-l pune in tava,pentru ca asa cum ati vazut la ingrediente,faina este putina,eu care de fiecare data puneam cate 1kg de faina si pentru ca mi-am dorit sa rezulte doi cozonaci (am si eu de dat pe la nepoti)
Nu-i nici un secret,nu-i nici ceva special,este in ajutorul meu dar si al vostru daca veti face asa ceva,avand faina putina si restul ingredientelor vor fi mai putine
Pofta buna!






  


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme