Cheesecake cu rubarba

O alta reteta cu rubarba,de aceasta data particip cu ea la concursul organizat de Ciocolata Poiana cu care am si castigat!!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
250g biscuiti digestivi
80g unt topit
CREMA:
250g branza Mascarpone
100ml frisca lichida
6foi de gelatina
3linguri zahar pudra
PASTA DE RUBARBA
500g tije de rubarba
6linguri zahar
GLAZURA:
100g ciocolata amaruie Poiana
100ml frisca lichida  

CUM SE PROCEDEAZA:
Biscuitii rupti se pun in blender,dupa ce s-au pisat se amesteca cu untul topit iar dupa omogenizare se rastoarna in forma de tort cu diametru de 24cm si se preseaza bine astfel formandu-se blatul apoi se lasa la frigider
Rubarba cu capetele taiate,spalata,taiata cuburi,se pune pe foc intr-un vas impreuna cu zaharul,se amesteca si se lasa pe foc pana devine o pasta apoi se da vasul deoparte
Eu am adaugat si cateva cirese gasite prin congelator si pentru ca pasta este destul de multa,ce mi-a ramas,am pus-o intr-un borcan la frigider si-si asteapta randul la alta reteta
Se amesteca branza cu zahar pana se topeste zaharul,se amesteca cu frisca batuta tare,cu gelatina hidratata in 20ml apa si topita 2sec la microunde iar dupa omogenizare se incorporeaza cateva linguri cu pasta de rubarba,eu am pus 2polonice,nu m-am incurcat cu lingura!!😁😁
Dupa omogenizare se rastoarna peste blat,se niveleaza si se lasa la frigider pana a doua zi
 Pentru glazura se topeste intr-un vas pe foc sau bain marie ciocolata cu frisca,la final se amesteca bine,se pune forma pe un platou,se scoate inelul de la forma trecand de jur imprejur cu atentie cu un cutit apoi se toarna incepand de la mijloc glazura de ciocolata iar dupa ce s-a intarit putin,se orneaza cu fructe.
Sa va fie de folos!



 
       

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme