Gem de rubarba si ghimbir

O combinatie super gustoasa,de aceasta data nu am adaugat alte fructe dar am folosit de la rubarba doar capetele colorate,cu restul am facut compot
AVEM NEVOIE DE:
1kg rubarba
1kg zahar
3-4 cm radacina de ghimbir ras
coaja rasa si sucul de la 1lamaie
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Rubarba cu capetele taiate apoi taiata doar partea colorata,spalata, taiata cubulete,se pune intr-un vas impreuna cu zahar,sare,se amesteca,se acopera si se lasa deoparte 2h
Se pune apoi pe foc mare 30min,se aduna spuma care se formeaza,se amesteca continuu iar la final se adauga ghimbirul curatat si ras,coaja rasa de lamaie,zeama, se amesteca bine si se mai lasa pe foc 5min.
Se pune fierbinte in borcane,bine infiletate apoi se sterilizeaza pentru siguranta,asa m-am obisnuit!
Sa va fie de folos!

 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme