Inghetata de caise cu menta

Daca am facut gem de caise cu menta,de ce nu si inghetata?? daaaa super buna!!
AVEM NEVOIE DE:
1kg caise
250ml frisca lichida
1cana cu zahar
cateva fire de menta
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA:
Caisele spalate,curatate de samburi se pun intr-un vas cu apa cat sa le cuprinda si se fierb impreuna cu menta spalata
Dupa ce s-au fiert,se strecoara,se pun in blender impreuna cu frunzele de menta si se paseaza bine,se rastoarna intr-un bol si se lasa deoparte sa se raceasca
Separat se bate frisca bine cu un praf de sare si zahar,se adauga usor piureul de caise
iar dupa omogenizare se rastoarna in masina de inghetata si se proceseaza 30min.
Cine nu are masina,se rastoarna totul intr-o cutie de preferinta rotunda,se pune la congelator si din 30 in 30de minute se scoate cutia si se amesteca energic cu o lingura de lemn sau se mixeaza
Sa va fie de folos!


  

2 comentarii:

  1. sa aveti pofta,as dori sa stiu daca isi pastreaza aroma de caise?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da draga mea,scuza-mi intarzierea dar sa stii ca depinde de soiul caiselor;noi avem in gradina caise foarte aromate si-si pastreaza aroma orice as face!
      Multumesc pentru vizita!

      Ștergere

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme