Cozonac cu kefir

Daca am vazut cat de pufoase sunt branzoaicele din R Moldova,mentinandu-se mult timp,am incercat sa fac si cozonac dupa acelas model adica laptele inlocuit cu kefir si da,a functionat,foarte bun,pufos si s-a mentinut asa cateva zile! pentru poze,doar asta mai saracut in umplutura a ramas,restul s-au evaporat cat ai zice cozonac!!😀😀😀
AVEM NEVOIE DE:
ALUAT:
1kg faina
500ml kefir
3oua
200g zahar
1lingurita rasa cu sare
2plicuri drojdie uscata
100g unt moale
coaja rasa de lamaie
esenta de vanilie
UMPLUTURA:
1cana nuca macinata
2linguri zahar pudra
2linguri cacao
50ml lapte
CUM SE PROCEDEAZA:
Se freaca bine ouale cu sare si zahar pana se topeste,se rastoarna in vasul robotului si se adauga restul ingredientelor mai putin unt,se proceseaza iar dupa 15min se adauga untul,se mixeaza in continuare 15min apoi se rastoarna intr-un castron uns,se acopera cu un prosop si se lasa deoparte sa creasca
Dupa ce aluatul a crescut,se imparte in patru bucati,se aplatizeaza fiecare bucata pe masa de lucru,se pune umplutura,se intinde pe toata suprafata,se ruleaza apoi se pune in tava cu hartie
Se lasa in tava sa creasca,se ung cu galbenus,se presara seminte de mac si la cuptor vor sta 10min la 180grade apoi 20min la 165 de grade,dupa care se scot pe gratar sa se raceasca
Cine doreste cald,foarte bine dar cine nu,mananca dupa ce se raceste daca mai ramane!😅😅😅



     

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme