Mousse de ciocolata cu toping de zmeura
Mi-a ramas mousse de ciocolata neagra de la tort si l-am pus intr-o forma,am lasat la frigider pana a doua zi,am turnat deasupra toping si gata desertul.
De regula cand se pregateste un mousse sa se consume in cupe,nu se pune gelatina dar cand se pregateste un tort sau o alta prajitura,neaparat trebuie gelatina chiar si asa cum este la mine!
AVEM NEVOIE DE:
200g ciocolata neagra sau cu lapte
200ml frisca lichida dulce
4foi de gelatina
toping si zmeura pentru ornat
CUM SE PROCEDEAZA:
Se topeste ciocolata pe bain marie cu 3-4linguri frisca lichida,se da vasul deoparte si se adauga gelatina hidratata in apa rece,dupa ce s-a omogenizat si s-a racit bine,se amesteca usor cu restul de frisca batuta
Se imparte compozitia in forme mici sau una singura si se lasa la frigider pana a doua zi cand se scoate cu mare atentie si se pune pe platou sau farfurie
Pentru a fi scos mai usor din forma,se tine cateva minute in apa fierbine,1-2min
Se pune deasupra topingul de zmeura din comert si cateva fructe alaturi
Deliciu maxim!
De regula cand se pregateste un mousse sa se consume in cupe,nu se pune gelatina dar cand se pregateste un tort sau o alta prajitura,neaparat trebuie gelatina chiar si asa cum este la mine!
AVEM NEVOIE DE:
200g ciocolata neagra sau cu lapte
200ml frisca lichida dulce
4foi de gelatina
toping si zmeura pentru ornat
CUM SE PROCEDEAZA:
Se topeste ciocolata pe bain marie cu 3-4linguri frisca lichida,se da vasul deoparte si se adauga gelatina hidratata in apa rece,dupa ce s-a omogenizat si s-a racit bine,se amesteca usor cu restul de frisca batuta
Se imparte compozitia in forme mici sau una singura si se lasa la frigider pana a doua zi cand se scoate cu mare atentie si se pune pe platou sau farfurie
Pentru a fi scos mai usor din forma,se tine cateva minute in apa fierbine,1-2min
Se pune deasupra topingul de zmeura din comert si cateva fructe alaturi
Deliciu maxim!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!