Cheesecake cu pepene

Am multe retete de cheesecake dar de aceasta data nu am facut blatul cu biscuiti pisati,am pus pe fundul tavii piscoturi pentru ca sincer vorbind,mie nu-mi place blatul cu biscuiti pisati pentru ca este tare cand tai felia!
AVEM NEVOIE DE:
100g piscoturi
250g branza Mascarpone
200ml frisca lichida dulce
2plicuri  gelatina granule
2felii de pepene verde
4linguri pasta speciala pentru glazura
CUM SE PROCEDEAZA:
In forma de tort cu diametrul de 20cm se pun piscoturile si se formeaza blatul,umpand si golurile cu bucatele de piscot apoi se lasa deoparte
Nu este nevoie de insiropat,pentru ca-si ia umezeala de la crema de branza
Intr-un bol se mixeaza branza pana se face cremoasa,se adauga frisca batuta tare si se amesteca usor apoi 1plic de gelatina hidratata cu apa rece doar cat o cuprinde,nu mai mult si topita pe bain marie iar dupa omogenizare se rastoarna peste piscoturi,se niveleaza suprafata si la frigider va sta30min sa se intareasca putin
Pulpa de pepene taiata si curatata de samburi,se pune in blender si se paseaza,rezultatul se pune intr-un vas mic pe foc iar cand incepe sa fiarba,se da deoparte si se incorporeaza al doilea plic de gelatina,la fel hidratata cu apa rece cat s-o cuprinda nu mai mult
Dupa ce s-a racit putin,se rastoarna usor peste crema de branza si la frigider va sta pana a doua zi
Pentru glazura,se pune intr-un bol 4linguri de pasta,se pune pe bain marie si se amesteca continuu pana se subtiaza apoi se toarna in forma si se niveleaza cu o paleta
Dupa ce s-a intarit,se scoate inelul de la forma,se pune cheesecak-ul pe un platou si se orneaza cu mici sfere de pepene galben si verde scoase cu cutitul special apoi se taie si se serveste
Sa va fie de folos!



 
 
 


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme