Tarta cu crema frangipane si smochine

Aceasta crema frangipane se bazeaza doar pe faina de migdale,fara nici un pic de faina de grau,este de origine franceza si are un gust fantastic
In urma cu ceva ani,am mai facut o reteta cu astfel de crema, trimisa de Ana mea din Franta dar e diferita de asta
Acum daca tot au aparut smochinele,pentru ca sunt cam scumpe sa fac dulceata,am cumparat cateva si am facut tarta asta delicioasa!
AVEM NEVOIE DE:
aluat de foietaj
300g smochine

CREMA:
100g unt moale
100g zahar
1galbenus
1ou intreg
20ml coniac
150g faina de migdale
1pastaie de vanilie TONKA

CUM SE PROCEDEAZA:
Se pregateste o crema fina din unt mixat cu zahar,se adauga galbenusul si oul intreg si se mixeaza incet pana se omogenizeaza
Se adauga apoi coniacul,faina de migdale si la final TONKA rasa
Aceasta pastaie de vanilie are o aroma fantastica,le intrece pe toate alte pastai de vanilie iar combinatia cu coniac,nu cred ca va imaginati cum a iesit in final,nebunie cum imi place sa spun!
    Dupa omogenizare,se rastoarna in tava tapetata cu aluat,se niveleaza suprafata iar deasupra se pun smochinele taiate in sferturi
La cuptor va sta 30min la 180de grade iar dupa ce s-a racit se taie si se serveste
Sa va fie de folos!

 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme