Conopida pane

Nu prea ma omor sa mananc conopida,doar asa de cateva ori nu mai mult dar ca sa-i imbogatesc gustul,va spun ce fel fac eu acest pane!
AVEM NEVOIE DE:
1conopida
2oua
5catei de usturoi
sare
piper
putin cimbru
faina
apa minerala
ulei pentru prajit
CUM SE PROCEDEAZA:
Atunci cand am cumparat o conopida indesata care sub nici o forma nu se desprind buchetelele,tai frunzele ce o inconjoara,tai cotorul pana la baza apoi o oparesc in apa cu 2linguri sare,doar 5min de cand incepe sa fiarba apa
Dupa ce s-a racit,tai conopida in felii si le las deoparte pe un tocator
Intr-un castron bat ouale cu sare,putin piper,putin cimbru,adaug usturoiul bine pisat apoi faina cate putin pana se ajunge la consistenta aluatului de clatite putin mai gros
Daca se intampla sa fie prea gros,se poate subtia cu apa minerala
Trec feliile de conopida prin acest amestec apoi in tigaia cu ulei care este pe foc
Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti,scot pe hartie de bucatarie
Dupa ce s-au prajit feliile mari,urmeaza bucatelele cazute cand a fost feliata conopida,pentru ca nimic nu se arunca
Astfel feliata conopida,ai posibilitatea sa-ti faci un sandvis pentru serviciu sau de ce nu pentru un pic-nic
Mancata cu lamaie,are un gust super bun,asta-mi place!
Tot la fel de bine se fac si buchetelele care se desprind din conopida



  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme