Tort cu crema de mascarpone
A fost aniversarea noastra a anilor de casatorie si chiar daca sotul meu e la copii,nu am vrut sa treaca aceasta zi fara sa fac macar o prajitura si de la prajitura s-s ajuns la tort!
Nu are el un aspect cum mi-as fi dorit dar gustul e minunat!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
1pahar cu iaurt(125g)
2pahare cu zahar
1pahar cu ulei
4pahare cu faina
3oua
1plic praf de copt
un praf de sare
coaja rasa de lamaie
1cana suc de portocale pentru insiropat
CREMA:
250ml frisca lichida dulce
200g ciocolata amaruie
350g mascarpone
GLAZURA:
200g ciocolata alba
100ml frisca lichida
CUM SE PROCEDEAZA:
Se bat bine ouale cu un praf de sare si zahar pana-si dubleaza volumul,se adauga iaurtul apoi uleiul,se mixeaza bine totul iar la final coaja de lamaie si faina cernuta cu praful de copt
Se rastoarna in tava cu hartie de copt(24cm) si la cuptor va sta 30min la 160de grade
Nu stiu ce s-a intamplat la copt dar daca va uitati mai bine,parca este o pasare care zboara!😕😕
Pentru crema,se topeste pe bain marie ciocolata rupta in putina frisca,dupa ce s-a racit se amesteca cu restul de frisca,se mixeaza la viteza mare totul iar la final se adauga branza amestecand usor
Se pune pe un blat inelul de la tava de copt,in interior se pune o foaie din blatul taiat in prealabil,se insiropeaza,se pune deasupra jumatate din crema,se acopera cu a doua foaie se insiropeaza apoi se adauga restul de crema se niveleaza si se lasa la frigider 2h sau pana a doua zi
Ciocolata alba se topeste pe bain marie cu frisca si se lasa apoi sa se raceasca foarte bine
Se scoate inelul de la tort,trecand usor cu un cutit in jurul lui,se pune deasupra cu o lingura glazura de ciocolata alba,se lasa deoparte sa se intareasca apoi din nou se pune glazura,se orneaza dupa imaginatie si se lasa la frigider pana in momentul servirii!
Deliciu si la multi ani noua Lulu si Costel!!
Nu are el un aspect cum mi-as fi dorit dar gustul e minunat!
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
1pahar cu iaurt(125g)
2pahare cu zahar
1pahar cu ulei
4pahare cu faina
3oua
1plic praf de copt
un praf de sare
coaja rasa de lamaie
1cana suc de portocale pentru insiropat
CREMA:
250ml frisca lichida dulce
200g ciocolata amaruie
350g mascarpone
GLAZURA:
200g ciocolata alba
100ml frisca lichida
CUM SE PROCEDEAZA:
Se bat bine ouale cu un praf de sare si zahar pana-si dubleaza volumul,se adauga iaurtul apoi uleiul,se mixeaza bine totul iar la final coaja de lamaie si faina cernuta cu praful de copt
Se rastoarna in tava cu hartie de copt(24cm) si la cuptor va sta 30min la 160de grade
Nu stiu ce s-a intamplat la copt dar daca va uitati mai bine,parca este o pasare care zboara!😕😕
Pentru crema,se topeste pe bain marie ciocolata rupta in putina frisca,dupa ce s-a racit se amesteca cu restul de frisca,se mixeaza la viteza mare totul iar la final se adauga branza amestecand usor
Se pune pe un blat inelul de la tava de copt,in interior se pune o foaie din blatul taiat in prealabil,se insiropeaza,se pune deasupra jumatate din crema,se acopera cu a doua foaie se insiropeaza apoi se adauga restul de crema se niveleaza si se lasa la frigider 2h sau pana a doua zi
Ciocolata alba se topeste pe bain marie cu frisca si se lasa apoi sa se raceasca foarte bine
Se scoate inelul de la tort,trecand usor cu un cutit in jurul lui,se pune deasupra cu o lingura glazura de ciocolata alba,se lasa deoparte sa se intareasca apoi din nou se pune glazura,se orneaza dupa imaginatie si se lasa la frigider pana in momentul servirii!
Deliciu si la multi ani noua Lulu si Costel!!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!