Ostropel cu aripi de curcan si ciuperci
Ce mult imi place ostropelul dar nu stiu de-l fac cam rar!de aceasta data nu-i clasica reteta,am vazut o postare la o prietena,ca se ling pe degete cine pregateste asa ceva si vreau sa va spun ca da,asa este,lasi carnea deoparte si mananci sosul cu lingura daca se poate,super bun!multumesc Miha!
AVEM NEVOIE DE
1aripa de curcan
300g ciuperci galbiori
1capatana de usturoi
4-5linguri sos de soia
1ceapa
300g raosii
1ceasca vin alb
2foi de dafin
sare
piper
cimbru
patrunjel
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un castron se pune aripa portionata,spalata,uscata cu prosoape de hartie,se adauga sosul de soia,se amesteca si se lasa deoparte
In cratita cu 3linguri ulei,se caleste ceapa taiata marunt,se adauga ciupercile bine spalate si taiate, usturoiul pisat iar dupa ce a scazut se adauga rosiile pasate,vinul,aceeasi ceasca cu apa,frunzele de dafin,carnea cu tot cu ulei,1/2lingurita sare,si se lasa la cuptor la foc mediu pana scade
La final se potriveste de gust,se adauga putin cimbru,piper dupa gust,patrunjel pe care eu nu l-am avut,se amesteca bine apoi se serveste cu mamaliga si acritura de sezon!
Pofta buna!
AVEM NEVOIE DE
1aripa de curcan
300g ciuperci galbiori
1capatana de usturoi
4-5linguri sos de soia
1ceapa
300g raosii
1ceasca vin alb
2foi de dafin
sare
piper
cimbru
patrunjel
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un castron se pune aripa portionata,spalata,uscata cu prosoape de hartie,se adauga sosul de soia,se amesteca si se lasa deoparte
In cratita cu 3linguri ulei,se caleste ceapa taiata marunt,se adauga ciupercile bine spalate si taiate, usturoiul pisat iar dupa ce a scazut se adauga rosiile pasate,vinul,aceeasi ceasca cu apa,frunzele de dafin,carnea cu tot cu ulei,1/2lingurita sare,si se lasa la cuptor la foc mediu pana scade
La final se potriveste de gust,se adauga putin cimbru,piper dupa gust,patrunjel pe care eu nu l-am avut,se amesteca bine apoi se serveste cu mamaliga si acritura de sezon!
Pofta buna!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!