Prajitura turnata cu dovleac

Am avut si am in continuare dovleac mult,nu stiu ce sa mai fac cu el pentru ca nici nu-mi prea place,am facut prajitura asta si da,mi-a placut
AVEM NEVOIE DE:
BLAT:
5oua
200g zahar
150ml ulei
200ml lapte
350g faina
1plic praf de copt
sare
esenta de vanilie
UMPLUTURA:
1,5kg dovleac
1lingurita scortisoara
100g zahar
un praf de sare
CUM SE PROCEDEAZA:
In primul rand se pune dovleacul in tava la cuptor si se lasa 1h sau pana devine moale la atingere
In acest timp,se mixeaza bine ouale cu zahar 5-6min,se adauga in fir uleiul apoi esenta de vanilie,laptele si se mixeaza bine in continuare iar la final faina cu praful de copt cernute
Dovleacul copt,se scoate pulpa cu o lingura,se pune intr-un castron si se paseaza bine,se amesteca pe foc cu restul ingredientelor iar dupa 3-4min se da deoparte

Se pune jumatate din cantitatea de aluat in tava cu hartie de copt,si la cuptor va sta 5-6min la 180 de grade
Dupa acest timp,se scoate tava si se pune dobleacul,se niveleaza,se acopera cu restul de aluat si la cuptor va sta 20min sau mai mult,depinde de cuptor
Dupa ce s-a copt,se scoate tava,se lasa putin sa se raceasca,se scoate pe un platou,se pudreaza cu zahar,se taie si se serveste
Sa va fie de folos!



  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme