Supa de rosii guacamole

Imi vine sa rad acum cand scriu pentru ca e o blasfemie ce am facut aici,dar nu ma interesaza pentru ca gustul este foarte bun!
Mai oameni buni,urmaritorii mei,va spusesem eu cu ceva timp in urma ca m-a apostrofat cineva in unele comentarii pe la retete ca postez numai ciudatenii,ei bine acele ciudatenii erau delicioase retete internationale pregatite bine si frumos,nu erau cine stie ce retete cu serpi sau sobolani dar persoanele in cauza probabil, inca nu auzise ca se mai prepara si retete internationale pe bloguri!😡😡
Ei bine,aceasta reteta intradevar este o ciudatenie dar o ciudatenie super gustoasa,asa mi-a venit mie la momentul respectiv;initial trebuia sa fie o banala supa de rosii dar mi-au sarit in fata cateva avocado care incepeau sa strige dupa ajutor si mi-am zis,hai sa incerc sa vad ce iese!
Daca o lasam ca o supa crema,era mai aproape de adevar dar am subtiat-o pentru ca eu galuste mi-am dorit iar gustul este putin mai pal ca sa folosesc un cuvant din arta!
Ciudat nu?
AVEM NEVOIE DE
1cutie de rosii,eu am avut un borcan cu rosii puse de mine din vara
1ceapa
1morcov
1capatana mica de usturoi
1tija telina Apio
2-3avocado
1lingura ulei
sare
Galuste de gris
1ou
3linguri cu gris pline
un praf de sare

CUM SE PROCEDEAZA
Se pun la fiert rosiile,ceapa,morcovul si telina curatate,spalate si taiate cu putina sare si usturoiul curatat
Dupa ce au fiert bine se scurg fara sa se arunce apa,se pun in blender impreuna cu pulpa de avocado
Piureul rezultat se rastoarna in oala si dupa preferinta se subtiaza cu apa ramasa de la fiert,se potriveste de gust apoi se adauga tot dupa preferinta paste sau orez si putin ulei
Cine doreste galuste,eu asa le fac:
Se bate oul cu un praf de sare,se amesteca cu grisul si se omogenizeaza bine,daca este prea moale compozitia pentru ca depinde cat de mare este oul,in nici un caz nu mai adaugati gris,se lasa deoparte cateva minute si grisul se umfla iar cand supa incepe sa clocotesca,cu lingurita se pun galustele iar dupa ce s-a teminat compozitia,se lasa focul mic,se pune capacul si se lasa 5min sa fiarba apoi se opreste focul

Pofta buna!
 
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme