Dulceata de cirese amare

Anul asta nu stiu ce mi-a venit,dar mi-am propus ca tot ce fac in bucatarie sa fie ceva deosebit de bun,ceva special(am si eu pisicii mei😂😂)
Cand m-a intrebat nepotul daca vreau cirese amare,mi-am spus in gand,iata ca cineva m-a ascultat!!
Aceasta dulceata este intradevar o dulceata deosebita cu un gust deosebit,punct pentru ca mai multe cuvinte nu am!
AVEM NEVOIE DE
2kg cirese amare
1,5kg zahar
2cuisoare
1lamaie
CUM SE PROCEDEAZA
Ciresele spalate,curatate de samburi,se pun intr-un vas cu fundul dublu sau un tuci cine are,se amesteca cu zahar,se acopera si se lasa deoparte 2h acoperit
Se pune apoi pe foc mare vasul,se amesteca sa se topeasca zaharul,se aduna spuma care se formeaza
apoi se continua amestecatul avand grija pentru ca dulceata se umfla si s-ar putea sa dea pe afara
Toata operatiunea dureaza 30-40min dar focul sa fie mare.
La mine nu veti intalni ca dulceata sau gem sa le fierb cu orele pentru ca fructele deschise la culoare se innegresc,se fac maronii si siropul la fel iar mie nu-mi place deloc
Este parerea mea,dar fiecare face cum s-a obisnuit!
La final dupa de dulceata este bine legata,se stoarce lamaia,se mai lasa cateva clocote apoi se opreste focul
Se pune dulceata fierbinte in borcane curate,se infileteaza capacele,se intorc borcanele sa se sprijine pe capace pentru a se forma vidul,se lasa 15-20min apoi se eticheteaza si se depoziteaza la camara
Sa va fie de folos!
Un alt an 2021,aceeasi reteta

 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme