Dulceata de cirese negre
Am fost foarte bucuroasa cand am gasit la piata cirese negre,sunt ani de zile de cand nu am mai vazut pentru ca sunt rare si cum apar tot atat de repede dispar
Am luat pentru dulceata,am crezut ca ma asteapta pe mine sa mai cumpar si pentru alte dulciuri dar...ghinion!!
AVEM NEVOIE DE
2kg cirese negre
600g zahar
1lamaie
2cuisoare
CUM SE PROCEDEAZA
Eu de regula la dulceata pun cantitati egale fructe si zahar dar de aceasta data avand in vedere ca aceste cirese sunt foarte dulci,mai dulci decat restul cireselor,am pus doar 600g de zahar si dupa gustul meu si atat a fost cam mult,dar e dulceata nu???
Deci fructele spalate,curatate de codite si samburi,se pun in vas impreuna cu zaharul si cuisoarele,se amesteca,se lasa vasul acoperi 30min apoi se pune pe foc
Se amesteca continuu pe foc mare adunand spuma avand grija la stropii fierbinti care sar
iar dupa 30-40min de fiert si amestecat,se stoarce lamaia,se mai lasa 3-4clocote apoi se opreste focul
Se pune dulceata fierbinte in borcane curate,se infileteaza bine capacele,se rastoarna sprijinindu-se pe capate si se lasa 15-20min,dupa care se eticheteaza si se depoziteaza la camara
Sa va fie de folos!
Am luat pentru dulceata,am crezut ca ma asteapta pe mine sa mai cumpar si pentru alte dulciuri dar...ghinion!!
AVEM NEVOIE DE
2kg cirese negre
600g zahar
1lamaie
2cuisoare
CUM SE PROCEDEAZA
Eu de regula la dulceata pun cantitati egale fructe si zahar dar de aceasta data avand in vedere ca aceste cirese sunt foarte dulci,mai dulci decat restul cireselor,am pus doar 600g de zahar si dupa gustul meu si atat a fost cam mult,dar e dulceata nu???
Deci fructele spalate,curatate de codite si samburi,se pun in vas impreuna cu zaharul si cuisoarele,se amesteca,se lasa vasul acoperi 30min apoi se pune pe foc
Se amesteca continuu pe foc mare adunand spuma avand grija la stropii fierbinti care sar
iar dupa 30-40min de fiert si amestecat,se stoarce lamaia,se mai lasa 3-4clocote apoi se opreste focul
Se pune dulceata fierbinte in borcane curate,se infileteaza bine capacele,se rastoarna sprijinindu-se pe capate si se lasa 15-20min,dupa care se eticheteaza si se depoziteaza la camara
Sa va fie de folos!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!