Dulceata de nuci
Nu am mai facut dulceata de nuci de ani buni,acum daca tot mi le-a adus nepotul le-am facut.
Este o dulceata deosebita iar in vremurile de demult apuse,asa ceva doar in casele boieresti se gasea,acum suntem si noi boieroaice,na!!😂😂
AVEM NEVOIE DE
120de nuci curatate
1kg zahar
1l de apa
1lamaie
CUM SE PROCEDEAZA
Nucile se curata de coaja cum se curata un mar sau un cartof,cu manusi,pana la partea alba apoi se pun curatate intr-un vas cu apa rece si un plic mic cu sare de lamaie, ca sa nu se innegreasca
Nu stiu cat am reusit,dar aici aveti un filmulet cum se curata nucile pentru gospodinele mai tinere dar si pentru alte persoane care nu au facut niciodata astfel de dulceata
Acum dupa ce nucile sunt curatate,se pun in vasul pe foc care in prealabil s-a facut un sirop legat din apa si zahar
Se fierb la foc mare adunand spuma care se formeaza,la mine nu veti vedea nici o dulceata facuta la foc mic,fiarta cateva ore,pentru ca-si schimba culoarea,siropul de asemenea iar mie nu-mi place deloc
Toata operatiunea nu dureaza mai mult de 45min cu conditia ca vasul trebuie supravegheat si sa se amestece
La final se stoarce lamaia,se mai lasa cateva clocote apoi se opreste focul
Dulceata se pune fierbinte in borcane curate,se infileteaza capacele,se rastoarna si se sprijina pe capace 10-15mi pentru a-si forma vidul apoi se eticheteaza si se depoziteaza la camara
Sa va fie de folos!
Este o dulceata deosebita iar in vremurile de demult apuse,asa ceva doar in casele boieresti se gasea,acum suntem si noi boieroaice,na!!😂😂
AVEM NEVOIE DE
120de nuci curatate
1kg zahar
1l de apa
1lamaie
CUM SE PROCEDEAZA
Nucile se curata de coaja cum se curata un mar sau un cartof,cu manusi,pana la partea alba apoi se pun curatate intr-un vas cu apa rece si un plic mic cu sare de lamaie, ca sa nu se innegreasca
Nu stiu cat am reusit,dar aici aveti un filmulet cum se curata nucile pentru gospodinele mai tinere dar si pentru alte persoane care nu au facut niciodata astfel de dulceata
Acum dupa ce nucile sunt curatate,se pun in vasul pe foc care in prealabil s-a facut un sirop legat din apa si zahar
Se fierb la foc mare adunand spuma care se formeaza,la mine nu veti vedea nici o dulceata facuta la foc mic,fiarta cateva ore,pentru ca-si schimba culoarea,siropul de asemenea iar mie nu-mi place deloc
Toata operatiunea nu dureaza mai mult de 45min cu conditia ca vasul trebuie supravegheat si sa se amestece
La final se stoarce lamaia,se mai lasa cateva clocote apoi se opreste focul
Dulceata se pune fierbinte in borcane curate,se infileteaza capacele,se rastoarna si se sprijina pe capace 10-15mi pentru a-si forma vidul apoi se eticheteaza si se depoziteaza la camara
Sa va fie de folos!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!