Baza pentru inghetata
Pentru ca am multe retete de inghetata unde la ingrediente veti intalni baza pentru inghetata,va las reteta
Aceasta baza este o crema facuta cu galbenusuri gatite termic pe bain-marie cu lapte,frisca si zahar,
se pune intr-o cutie cu capac dupa ce s-a racit la frigider si se poate tine pana la 2saptamani nu mai mult iar de cate ori ne e pofta de inghetata,amestecam aceasta baza cu piure de fructe,nutella,chiar si sirop de diferite fructe, mai gros
AVEM NEVOIE DE
500ml lapte
200ml frisca lichida
6galbenusuri
4linguri zahar
un praf mic de sare
CUM SE PROCEDEAZA
Se pun in blender toate ingredientele,se mixeaza foarte bine
se rastoarna apoi intr-un vas,se pune pe bain-marie si se amesteca continuu usor pana se ingroasa
Atentie,nu mariti focul,nu va grabiti pentru ca imediat se taie si nu se mai poate repara
Dupa ce s-a intarit crema,se pune intr-un vas cu apa rece si gheata apoi se continua amestecatul pentru a se realiza o pasteurizare corecta
Se rastoarna apoi intr-o cutie cu capac,se lasa la frigider nu mai mult de o saptamana iar la inghetata se ia din baza jumatate,un sfert sau chiar toata,depinde cat de multa inghetata doreste fiecare sa faca
Sa va fie de folos!
Aceasta baza este o crema facuta cu galbenusuri gatite termic pe bain-marie cu lapte,frisca si zahar,
se pune intr-o cutie cu capac dupa ce s-a racit la frigider si se poate tine pana la 2saptamani nu mai mult iar de cate ori ne e pofta de inghetata,amestecam aceasta baza cu piure de fructe,nutella,chiar si sirop de diferite fructe, mai gros
AVEM NEVOIE DE
500ml lapte
200ml frisca lichida
6galbenusuri
4linguri zahar
un praf mic de sare
CUM SE PROCEDEAZA
Se pun in blender toate ingredientele,se mixeaza foarte bine
se rastoarna apoi intr-un vas,se pune pe bain-marie si se amesteca continuu usor pana se ingroasa
Atentie,nu mariti focul,nu va grabiti pentru ca imediat se taie si nu se mai poate repara
Dupa ce s-a intarit crema,se pune intr-un vas cu apa rece si gheata apoi se continua amestecatul pentru a se realiza o pasteurizare corecta
Se rastoarna apoi intr-o cutie cu capac,se lasa la frigider nu mai mult de o saptamana iar la inghetata se ia din baza jumatate,un sfert sau chiar toata,depinde cat de multa inghetata doreste fiecare sa faca
Sa va fie de folos!
ATENTIE daca pregatiti aceasta baza,vasul pus pe bain-marie sa nu atinga apa,sa nu dati focul tare,sa nu faceti pauze la amestecat pentru ca se va taia!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!