Piept de pui frantuzesc

Vaaai nu pot sa cred cat de bun si gustos este acest piept,pur si simplu se topeste in gura iar de aroma nu mai vorbesc!!!
Este intradevar o reteta frantuzeasca dar de acum va deveni romaneasca pentru ca des o voi face!
AVEM NEVOIE DE
1piept de pui fara os si fara piele
sare
piper
2oua
cateva fire de patrunjel
20ml lapte
20ml ulei
100ml vin alb
3catei de usturoi
1lingurita coaja de lamaie rasa
50g unt
1cana cu faina
salata verde
CUM SE PROCEDEAZA
Pieptul taiat in doua,se pudreaza cu piper apoi se pune intr-un vas
Separat se bat bine ouale cu sare si piper dupa gust,lapte si patrunjelul taiat marunt,apoi se rastoarna peste piept si se lasa deoparte 20min,timp in care se intoarce de cateva ori
Dupa acest timp,se trec bucatile prin faina apoi se prajesc putin pe ambele parti dupa care se scot pe farfurie
In uleiul ramas(daca nu este curat se scurge intr-o alta tigaie),se adauga untul,usturoiul bine pisat,coaja de lamaie si vinul iar dupa 2min de fiert se adauga pieptul si se lasa 5-6min sa fiarba,sa scada putin si sa se formeze sosul apoi se scoate pe un platou

Se serveste pe farfurie piept,alaturi orice fel de salata si deasupra sos din tigaie
Deliciu maxim,pofta buna!

  

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme