Pulpe la cuptor cu sos de usturoi

 Doamne cat de mult imi place friptura cu astfel de sos,este inimaginabil de bun,cel putin mie imi place mult de tot!

AVEM NEVOIE DE

2pulpe de pui
500g cartofi mov
3capatani mari de usturoi
1lingurita oregano
1lingurita maghiran
1/2 lingurita cimbru uscat
sare
fulgi de chili dupa gust
50ml vin alb
50ml apa
2linguri ulei de masline
50g unt
4-5linguri lapte
CUM SE PROCEDEAZA
Pulpele taiate in doua,spalate,uscate,se pun in castron si se amesteca bine cu sare dupa gustul fiecaruia,fulgi de chili,oregano,maghiran,cimbru,ulei de masline,vin si apa si la final se pun intr-un vas termorezistent

 
 
deasupra si pe langa pulpe se pune usturoiul intreg,se acopera vasul cu capacul din dotare sau cu folie de aluminiu si la cuptor va sta 40min la 170de grade
Dupa acest timp,se descopera si se mai lasa 10min sa se rumeneasca
 

 Se scoate carnea pe un platou,sosul din vas si usturoiul se rastoarna in blenderul mic si se mixeaza bine dupa care se rastoarna intr-un bol


 

Cat timp sta carnea la cuptor,cartofii se curata se spala,se taie cubulete si se pun la fiert
Dupa ce au fiert bine,se strecoara,se paseaza,iar la final se freaca bine cu o lingura de lemn adaugand 1/2lingurita cu sare,unt si lapte
 

Se pune pe farfurie carne,alaturi piure de cartofi iar deasupra sos si se serveste cu pepeni murati sau ce acritura are fiecare
 


Deliciu maxim,sa va fie de folos!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme