Vinete conservate la borcan

 Imi amintesc din tinerete cum gaseam in magazine borcane cu astfel de vinete si pe atunci nu o foloseam la nimic altceva decat la salata,o frecam putin,fara ulei pentru ca ulei aveau ele in borcan,doar ceapa si sare si gata era salata.
Am facut si eu, acum sa vad cum vor fi cand deschid borcanul pe la primavara


AVEM NEVOIE DE
vinete
sare
ulei
 
CUM SE PROCEDEAZA
Va recomand metoda mea de copt vinete,metoda care este controversata de unele gospodine dar eu sunt foarte multumita,fara fum,fara miros in bucatarie care dispare dupa cateva zile bune
Vinetele spalate,sterse cu o carpa,le pun pe tava de la aragaz in cuptor la foc mare si am grija sa le intorc atunci cand sunt moi
Dupa ce s-au copt,imediat le pun pe un tocator,le tai in jumatate,cu o lingura scot pulpa si o pun intr-o sita din plastic daca se poate dar eu nu am,presar putina sare si las sa se scurga 1-2h
Aici gresesc persoanele care sustin ca vinetele coapte in cuptor sunt negre,se innegresc atunci cand sunt lasate sa se raceasca in coaja,de fapt se vede rezultatul in borcanele mele dar important e ca si vinetele sa fie perfect sanatoase fara pete
Pun vinete in borcane curate,nu pline nici indesate,pun ulei deasupra,infiletez bine capacele apoi fierte 30min

 



   Sa va fie de folos!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme