Guguluf cu albusuri si mere

 Am cateva borcane la congelator cu albusuri si mi-am adus aminte de ele si cum merele sunt la discretie,am adaugat si cateva din ele iar rezultatul a fost waw!!


 
AVEM NEVOIE DE
6albusuri
6linguri de zahar
6linguri ulei
6linguri faina
1plic praf de copt
3mere
2linguri cacao
esenta de rom
un praf de sare
 
CUM SE PROCEDEAZA
Se bat albusurile bezea cu un praf de saresi zahar,se adauga uleiul cate o lingura mixand dupa fiecare,apoi 3linguri cu faina amestecat cu praful de copt si se amesteca usor cu telul

 
 
Se scot intr-un bol 4-5linguri si se amesteca cu cacao iar in restul se adauga faina ramasa si merele curatate si rase dar fara sa fie stoarse de zeama

 
 

Se amesteca usor,se adauga esenta de rom iar daca aluatul s-a subtiat de la zeama de mere,se mai adauga 1-2linguri cu faina
Dupa omogenizare,se rastoarna in forma de guguluf unsa si tapetata cu faina,deasupra compozitia cu cacao,se trece cu o furculita prin aluat apoi la cuptor va sta 40min la 170 de grade


Acum va dezvalui un secret ca sa scoateti mai bine si repede prajitura dintr-o tava fara sa treceti cu cutitul prin jurul ei,eu am stricat cateva tavi unde nu puteam sa pun hartie cum e aceasta forma de exemplu

Cu un bat de frigarui trec de jur imprejurul conului din mijloc,rastorn pe un platou apoi deasupra cat este tava fierbinte scoasa din cuptor,pun un prosop de bucatarie ud si stors,peste el o carpa mai mare sa fie acoperita si marginea pentru ca tava sta sprijinita pe conul din mijloc nu pe laturi,astfel exista loc intre tava si platou
Procedez asa pentru ca tava este fierbinte,prosopul ud,in interior se formeaza condens si prajitura cade imediat. 

Dupa ce a cazut pe platou,se pudreaza,se taie si se serveste.

Sa va fie de folos!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme