Tort vegan

 De cate ori gasesc cate o astfel de reteta,o pregatesc pentru ca-mi place chiar daca noi nu suntem nici vegani nici vegetarieni dar e ceva sanatos si e bine ca din cand in cand sa mai mancam cate ceva mai altfel decat normal.
Este o reteta frantuzeasca, are un gust fin si rafinat datorita ingredientelor,in concluzie este super bun!!
 

 
 AVEM NEVOIE DE
BLAT
300g faina de migdale
50g unt de cacao
4linguri sirop de agave
esenta de vanilie

 
 CREMA
4buc.fructul pasiunii
2buc.mango
1lingura agar-agar
2linguri sirop de agave
esenta de lamaie

 CUM SE PROCEDEAZA
Pentru blat se amesteca intr-un castron faina de migdale cu siropu,cu untul topit pe bain marie,un praf de sare si cateva picaturi de esenta de vanilie,dupa omogenizare se rastoarna in forma de tort cu diametru de 20cm,se formeaza blatul apoi se lasa la frigider

 
Pentru crema se taie fructele in doua,se scoate pulpa cu o lingurita intr-o sita pusa pe un castron,apoi cu o lingura de lemn se freaca pana raman semintele negre fara pulpa de care sunt legate
Semintele ramase,se spala cu apa rece,se pun pe un tocator sa se usuce pentru ca le vom folosi la decor

 

Piureul rezultat,destul de putin este adevarat,se amesteca cu pulpa de mango pasata bine,se pune din nou pe foc impreuna cu siropul si daca e nevoie sa mai trece odata prin sita
Se foloseste mango in amestec,pentru ca au aceeasi culoare iar combinatia are un gust senzational,de asemenea e nevoie sa fie trecut piureul din nou prin sita pentru ca se stie ca mango are o pulpa putin atoasa iar noi avem nevoie de o crema fina
Dupa ce piureul s-a incalzit bine,se adauga gelatina hidratata in 50ml apa rece,se amesteca bine apoi se scoate tava,se rastoarna peste blat si se lasa la frigider pana a doua zi

 
A doua zi se trece usor cu un cutit de jur imprejurul tortului,se scoate pe platou,se presara deasupra seminte si cubulete de mango dar eu am dat o pata de culoare cu 1fine rosii




Sa va fie de folos!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme