Tort cu mascarpone,afine negre si jeleu de afine rosii

 Sincera sa fiu nu am vazut niciodata afine rosii,nici nu stiam ca exista asa ceva,pana intr-o zi cand cu aceasta pandemie,am facut o comanda la Auchan si tot cautand am dat de aceste afine
Am cumparat doua pachete si acasa m-am delectat cu ele dar am facut si acest delicios tort.


AVEM NEVOIE DE
BLAT
12piscoturi,depinde cat de mare e tava
200ml cafea tare,proaspat facuta
CREMA
400g crema de branza
250g Mascarpone
300g afine negre
1ceasca faina
3linguri zahar
1plic gelatina
100ml apa rece
1plic zahar vanilat
JELEU
500g afine rosii
5linguri zahar
1plic gelatina
100ml apa rece
esenta de lamaie

 
 
 
CUM SE PROCEDEAZA
Pentru blat se inmoaie piscoturile in cafea proaspat facuta apoi strecurata si se pun in tava de tort de 26cm diametru,acoperind bine locurile goale apoi se lasa deoparte.Eu am aceasta forma si am pus-o direct pe platou
Pentru crema,se mixeaza branza cu mascarpone,zahar,un praf de sare si zaharul vanilat,la final gelatina hidratata in apa rece si topita pe bain marie,afinele amestecata cu faina apoi cernute de surplusul de faina si se omogenizeaza totul bine
Se rastoarna peste piscoturi,se niveleaza si se lasa la frigider 2h

 

 


Pentru jeleu se dau deoparte 100g afine iar restul se pun intr-un vas pe foc impreuna cu zahar,se amesteca pana se topeste zaharul,se paseaza cu blenderul vertical,se trece prin sita,piureul se pune din nou pe foc iar cand incepe sa faca bule pe margini,se da vasul deoparte si se incorporeaza gelatina hidratata si topita pe bain marie
Se scoate tava din frigider,se pun peste crema cateva afine oprite,se acopera cu jeleul racit si la frigider va sta pana a doua zi

 


Se trece cu un cutit de jur imprejur,se scoate cu grija inelul apoi se taie si se serveste


Sa va fie de folos!


0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme