Budinca de tapioca

 Cu ceva ani in urma,foarte des faceam astfel de budinca dar nu stiu de ce am lasat-o pentru ca e foarte buna si sanatoasa,acum chiar mi-a fost dor de acest gust minunat si cum am avut toate ingredientele am facut-o foarte repede

AVEM NEVOIE DE
7linguri perle de tapioca
400ml lapte de cocos
400ml lapte de consum de vaca dar poate fi si de orez,migdale,soia sau tot de cocos
4linguri zahar
cateva picaturi de esenta de vanilie
un praf de sare
300g afine rosii
2linguri zahar pentru sos 
CUM SE PROCEDEAZA
Se pune tapioca intr-un vas cu apa rece si se lasa 30-40min amestecand din cand in cand iar dupa acest timp,se strecoara si se pune in vasul cu lapte si zahar



Se amesteca continuu iar cand a inceput se se ingroase,se opreste focul se da vasul deoparte si se adauga esenta de vanilie
Se pune in cupe pana la jumatate budinca,deasupra afine,se acopera cu budinca apoi se lasa deoparte


Restul de afune ramase,se pun intr-un vas pe foc impreuna cu 2 linguri zahar,poate fi mai mult dupa gust,se amesteca pana se topeste zaharul si s-a format un sos legat,apoi in fiecare cupa se pune cate o lingura sau doua si se lasa la frigider pana la servire


Sa va fie de folos!
   

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme