Pastrav somonat cu sos de citrice

 O reteta cu un gust senzational,nici nu stiti ce mancati!


AVEM NEVOIE DE
1pastrav somonat
2portocale
1lamaie
80g unt topit
1lingurita boia dulce
6catei de usturoi
2crengute de rozmarin
sare
piper
1ceasca cuscus pentru garnitura
CUM SE PREGATESTE
Se pune in blender untul topit,usturoiul,sucul de la o portocala,sare,piper,boia,crenguta de rozmarin taiata iar dupa ce a rezultat un sos se rastoarna intr-un bol
Pestele curatat,spalat,uscat cu prosop de hartie,condimentat cu sare si piper apoi se lasa deoparte
Se pune in tava hartie de copt mai mare pentru ca trebuie adunata peste peste,se taie felii lamaia si se pune in burta pestelui cu a doua crenguta de rozmarin,se pune pestele,se toarna jumatate din sos,se maseaza bine pe ambele parti

 
 
Se aduna apoi hartia si se sigileaza bine ca pestele sa se faca innabusit apoi la cuptor va sta 15min

 Dupa acest timp se scoate tava,se toarna deasupra restul sosului si se mai tine 5-6min apoi se opreste focul
Pentru garnitura se pune cuscusul intr-un vas cu 3cesti cu apa si putina sare,se lasa la fiert incet iar dupa ce a absorbit apa se opreste focul si se lasa 20min cu capac
Pe platou se pune pestele,alaturi cuscus si felii de lamaie si portocala

 Pofta buna!
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme