Gulas cu carne de strut

 Gulasul este mancarea traditionala ungureasca dar a devenit traditionala si pentru cei care locuiesc in ardeal,eu fiind moldoveanca,de cate ori auzeam de gulas,nu eram curioasa pana intr-o zi cand am vazut la o emisiune tv.cum se face si dupa ce mi-am procurat ingredientele l-am facut si eu;ce sa va spun....mi-a placut foarte mult!
Problema e ca eu nu stiu care-i reteta originala pentru ca m-a apostrofat o "distinsa doamna"ca ce am facut eu e tocana nu gulas dar avand in vedere ca acest gulas duce cam tot spre tocana,diferenta o fac condimentele,mai ales chimenul,nu i-am dat atentie doamnei si apoi daca nu gusti,este normal sa spui ca-i tocana nu gulas!
Acum daca am facut comanda de carne de strut de la  Ferma de Struti-Ograda cu Struti Sebes
amanunte privind aceasta carne cine vrea le gaseste la postarea  Burgeri din carne de strut ,am facut gulas dupa instructiunile de pe pachet,cu ce stiam eu  si a iesit o minunatie de gulas

AVEM NEVOIE DE
300g de cuburi din carne de strut
1ceapa
4linguri ulei
1cutie rosii cubulete
1morcov
1ardei kapia
1lingura condimente pentru gulas
1lingurita chimen macinat
2cartofi
3catei de usturoi
1ceasca sos de rosii
100ml vin alb
sare
piper
patrunjel verde

 CUM SE PROCEDEAZA
In cratita cu ulei se caleste ceapa taiata julien,dupa ce a devenit sticloasa se adauga cuburile de carne spalate si uscate cu prosoape de hartie,dupa 4min se adauga rosiile,morcovul rondele,lingura de condimente si se lasa la fiert cu capac la foc mic 20min

 


Se adauga apoi vinul,1cana cu apa si se lasa la fier 1h,timp in care se verifica sosul daca a scazut,adaugand apa
Se verifica cu furculita daca este fiarta carnea,se pun cartofii cubulete,usturoiul taiat marunt,apa daca e nevoie,sare,piper,chimen,sucul de rosii,ardeiul taiat fasii si se lasa la fiert pana scade

La final se potriveste de gust,se adauga verdeata apoi se serveste


Pofta buna!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme