Pastrav somonat cu sparanghel la cuptor

 Am avut un pastrav somonat la congelator  si pentru ca el este un peste deosebit,mi-am dorit ca si reteta sa fie mai deosebita decat un peste prajit
Am ales sa-l fac cu sparanghel la cuptor,daca tot am gasit la Kaufland,problema e ca eu nu mananc sparanghel,eu doar peste iar sotului ii revine si portia mea!😂😂
Pentru ca i-am facut si un sos de lamaie,gustul a fost divin!

AVEM NEVOIE DE
1pastrav somonat 
300g sparanghel
50ml ulei de masline
2lingurite sare
piper dupa gust
1lamaie
SOS DE LAMAIE
100g unt topit
1leg.patrunjel
3catei de usturoi
1lamaie

 

CUM SE PROCEDEAZA
Sparanghelul cu partea lemnoasa taiata,apoi spalat,se pune intr-un castron,se amesteca bine cu putina sare, ulei,apoi se pune in tava cu hartie pe ambele margini
Pestele curatat,bine spalat,uscat cu hartie de bucatarie,se pudreaza cu sare si piper,in burta 2-3rondele de lamaie,o crenguta de rozmarin apoi se pune in tava pe mijloc

 Pentru sos,se pune intr-un bol untul topit,se adauga patrunjelul taiat marunt,usturoiul pisat,sare,piper,zeama de lamaie si se amesteca bine

 Se pune sos cu lingura peste peste si sparanghel,lamaia ramasa taiata se pune deasupra apoi la cuptor va sta30min la 200grade

 Se serveste imediat cu lamaie

 



Pofta buna!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme