Bibilica la cuptor

 Am cumparat o bibilica,tacamul l-am pus la bors cu taitei iar pulpele si pieptul le-am pus la tava
Cateva cuvinte pentru persoanele care nu cunosc bibilicile;sunt pasari domestice de marimea unei gaini si este originara de pe continentul african.Are pene negre-cenusii impestritate cu alb,capul fara pene sau puf si o proeminenta cornoasa dura pe frunte,deasupra ciocului,ne spune Wikipedia.

AVEM NEVOIE DE
pulpele si pieptul de la bibilica
2capatani de usturoi
1lingura condimente pentru pui
sare si piper dupa gust
putin cimbru
500ml suc de rosii
50ml vin alb
1/2lingurita cu zahar
500g cartofi
1lingura unt
3linguri lapte
CUM SE PROCEDEAZA
Pieptul taiat in doua pe lung,si pulpele spalate,uscate cu hartie de bucatarie,le condimentezi cu condimente,sare daca e nevoie,piper,apoi le pui in tava si usturoiul curatat deasupra

 
 
Separat amesteci sucul de rosii cu vin,putina sare,zahar si rastorni peste carne
Acoperi tava cu folie de aluminiu sau capac daca are si la cuptor lasi 45min la 180de grade
Dupa acest timp,scoti tava intorci carnea si mai lasi 15min

 

Cat timp a stat carnea la cuptor,cartofii curatati,taiati cubulete fierti in apa cu sare,dupa ce au fiert,scursi,pasati,amestecati cu unt bine,la final putina sare daca mai e nevoie si laptele
Pe farfurie pui carne cu sos si alaturi piureul cu castraveti murati
Pofta buna!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme