Prajitura cu pere

 Am facut prajitura asta cu pere moi si aromate din gradina noastra si rezultatul a fost unul de exceptie,s-a terminat de parca nu ar fi fost

 
AVEM NEVOIE DE
400g faina
3oua
200g unt
150g zahar
220ml lapte
1lingura cacao
100g ciocolata neagra
1plic plaf de copt
1/4lingurita bicarbonat
50ml rom sau coniac
2lingurite zeama de lamaie
5pere
2lingurite scortisoara
CUM SE PROCEDEAZA
Perele curatate de coaja si seminte,taiate cubulete,le pui intr-un bol si amesteci cu zeama de lamaie si rom,acoperi si lasi la frigider 1h

 
   Amesteci faina cernuta cu cacao,praf de copt,zahar,bicarbonat,scortisoara si lasi deoparte
Topesti untul si ciocolata pe foc mic,la final cu un tel amesteci energic sa se lichefieze apoi lasi sa se raceasca

 Bati bine ouale cu un praf de sare,adaugi laptele apoi ciocolata topita,mixezi bine totul,adaugi ingredientele uscate cu lingura mixand continuu iar la final amesteci usor cu perele rasturnate cu tot cu lichid


 

Dupa omogenizare,rastorni in tava cu hartie de copt 25x32cm si la cuptor va sta40min la 170de grade,nu lasi mai mult pentru ca se usuca
Scoti prajitura pe un platou,indepartezi hartia,pudrezi cu zahar apoi tai si servesti

 


Sa va fie de folos!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme