Mini clafoutis

 Este un desert frantuzesc care-mi place foarte mult dar facut original nu cum am vazut pe la multa lume,aratand ca un chec,ala nu poate fi numit Clafoutis!
Ei bine nu,Clafoutis este reteta traditionala a francezilor si pentru ca stiu ce spun,la ei vara aproape ca nu lipseste din frigider acest desert,facut cu cirese dar fara samburii scosi si mancat rece,direct din vaselele in care este facut.Le mananca direct din forme,pentru ca interiorul este moale,exact cum este flanul frantuzesc.Am spus ca nu se scot samburii la cirese,pentru ca la cuptor samburii dezvolta un miros de migdale,bineinteles cand se mananca,trebuie mare atentie la samburi
Eu foarte rar reusesc sa obtin un mijloc moale,pentru ca ma iau cu alte treburi si uit de cuptor! 
 
AVEM NEVOIE DE
125g faina
3oua
125g zahar
500ml lapte
200g caise
200g pere
200g smochine
10g unt
1lingura Rom Jamayka
un praf de sare
1lingura cu zahar brun
CUM SE PROCEDEAZA
Ungi formele de Ramekin cu unt,le pudrezi cu zahar brun,imparti in fiecare fructe curatate si taiate cubulete apoi le lasi deoparte

 

  Bati ouale cu un praf de sare si zahar,adaugi faina si amesteci bine,apoi laptele si rom
Imparti compozitia in forme peste fructe si la cuptor vor sta 25min la 180 de grade

 Se mananca dupa preferinta,calde sau reci direct din forme
Sa va fie de folos!

 


 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme