Tort vegan
Un tort cu un gust senzational, putin costisitor e adevarat dar cand e vorba de o persoana cu probleme de sanatate care nu consuma nimic din ce inseamna lactate sau oua,mai facem un sacrificiu
AVEM NEVOIE DE
BLAT
200g migdale crude
50g curmale moi si fara samburi
5linguri cafea tare
50g fulgi fini de ovaz
3linguri Rom Havana Club
2linguri cacao
1lingura sirop de artar
CREMA
300g nuci caju crud
125ml apa
5linguri ulei de cocos
esenta de vanilie
2linguri Psyllium pulbere amestecata cu 100ml apa
80ml sirop de artar
CUM SE PROCEDEAZA
De seara pui in boluri diferite migdalele si caju acoperite cu apa si le lasi pe masa pana a doua zi
A doua zi scurgi migdalele,le speli,scoti coaja,le pui in blender, adaugi restul ingredientelor si mixezi totul foarte bine
Daca intampini greutati pentru ca avem putin lichid,adaugi 150ml apa iar la final completezi cu fulgi de ovaz pentru a rezulta o compozitie putin mai tare pentru a fi folosita pentru blat
Imparti compozitia in doua,tava mica de 20cm diametru cu pereti detasabili o capitonezi cu folie alimentara si pui in interior prima compozitie pentru blat,nivelezi,presezi cu fundul unui pahar si lasi la congelator 30min
Pentru crema,speli caju,il pui in blender cu restul ingredientelor,mixezi bine totul pana rezulta o crema fina si pufoasa
Dupa ce s-a intarit crema,pui al doilea blat,presezi bine apoi restul de crema,acoperi cu folia de pe margini si lasi la congelator 3-4h
Dupa ce s-a intarit bine,scoti din forma si pui pe platou,elimini folia,mai lasi 10-15min la temperatura camerei apoi pudrezi cu cacao,deasupra cateva boabe de cafea,tai,pui pe farfurie si pofta buna!
0 comentarii:
Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!