Costita pe varza la cuptor

 De fiecare data cand imi este pofta de varza calita,doar asta e reteta asa cum o pregatea mama,acum am modificat-o putin,am pregatit carnea separat si am pus-o deasupra si gustul a fost suuuper bun!

AVEM NEVOIE DE
1varza mare,cam 2-3kg
2kg rosii bine coapte
1kg ardei gras
1ceapa
1morcov
1ardei iute
sare
1cana cu bors
5linguri cu ulei
1crenguta de cimbru
GARNITURA
2kg costita de porc
 1lingura condimente pentru carne de porc
1lingurita cimbru uscat
piper dupa gust
100ml vin alb
5linguri cu ulei
CUM SE PROCEDEAZA
Varza curatata de frunzele ingalbenite,taiata fideluta,o pui intr-un castron si o lasi deoparte.
Aici as face o remarca pentru faptul ca eu nu frec niciodata varza cu sare din doua motive
-se spune ca varza nu face bine la stomac nefrecata,ok daca nu face bine la stomac,atunci nu mai gatesc varza,logic nu???
-varza fiind verde,este frageda,o mai las si la fiert 1h,ce se mai alege din ea??mie personal imi place sa simt varza cand o mananc,sa nu fie ceva moale nedefinit 
Astea fiind zise sa trecem mai departe
Rosiile spalate,taiate cubulete,ardeiii inclusiv cel iute de asemenea,le pui intr-un alt castron
Ceapa curatata si taiata marunt,morcovul curatat si ras fin,le pui intr-un vas de tuci cu ulei incins pe foc si amesteci apoi lasi pana se rumeneste si opresti focul,dupa care pui in interior crenguta de cimbru,apoi jumatate din cantitatea de varza,peste varza jumatate din cantitatea de rosii cu ardei  
acoperi cu restul de varza,restul de rosii cu ardei,presari o lingurita cu sare,cana cu bors,si o cana cu apa,acoperi vasul cu capac daca are sau folie de aluminiu si lasi la cuptor 1h la 160de grade

 

In acest timp,costita portionata,spalata,tamponata cu hartie de bucatarie,condimentata cu sare,piper,cimbru si restul condimentelor,o prajesti in ulei pe ambele parti iar dupa ce s-a rumenit adaugi vinul,o cana cu apa,usturoiul pisat,pui capac si lasi sa fiarba la foc moderat

Dupa ce carnea este fiarta,opresti focul si dai vasul deoparte
Dupa ce vasul cu varza a stat 1h,scoti,amesteci totul bine,daca e nevoie sau dupa preferinte,mai poti adauga 1cana cu suc de rosii(eu adaug pentru ca nu-mi place mancarea alba fara rosii,suc de rosii sau bulion),amesteci din nou bine,potrivesti de gust si mai lasi la cuptor 20min dupa care opresti focul si scoti vasul
La servire,pui varza pe farfurie,deasupra costita si pofta buna!
la momentul respectiv,eram prea flamanda sa mai fac mamaliga pentru ca varza fara mamaliga e ceva nedefinit!!😃😃 asa ca am mancat-o cu paine!!

 
Sa va fie de folos!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme