Pui piccata

 Cat au fost fetele in vacanta la noi,am mai adaugat cateva retete (Italia si Franta),nici nu aveam..... dar stiti voi ce-i nou parca e mai bun,chiar daca reteta respectiva nu are cum sa fie noua,doar pentru mine,da!!!
Dupa ce au plecat,eu in linistea si cu gandurile mele am facut reteta si ne-a placut maxim chiar daca nu am avut capere si chiar daca a fost putin zemoasa pentru ca mai trebuia lasata pe foc.

AVEM NEVOIE DE
1piept de pui mai mare
1cana cu supa de pui daca ai,daca nu faci repede dintr-un cub de gaina amestecat pe foc cu 1l apa si putina sare
100g faina
100ml vin alb de buna calitate
80ml smantana lichida
2linguri zeama de lamaie
5linguri ulei
10g unt
1lingura capere
3catei de usturoi
sare,piper,verdeata
CUM SE PROCEDEAZA
Pieptul taiat in doua,feliat,pudrat cu sare si piper,il treci prin faina apoi il prajesti in ulei la foc mic si-l scoti pe farfurie la final
in uleiul ramas adaugi untul,vinul,usturoiul pisat,supa,capere,zeama de lamaie,carnea si lasi sa fiarba pana scade putin

 
Dupa acest timp,dai focul la minim,adaugi smantana si amesteci usor sa nu se taie,potrivesti de gust iar dupa 1min opresti focul
Puiul piccata,se serveste pe farfurie cu patrunjel deasupra si felii de lamaie pentru cine doreste,gustul este senzational!

 
Pofta buna!
 

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme