Crema de fructe de cactus

 Fructele de cactus,numite si smochine chumbo sau smochine indiene originare din Mexic,sunt delicioase,au numeroase beneficii pentru organism,fiind bogate in vitamine,minerale si fibre
I-am cunoscut gustul cand eram la copii in Franta,am cumparat de curiozitate(nu am stiut ce ma astepta la curatat) si de pe un site francez,am pregatit o reteta,doamne ce delicioasa a fost,mi-a parut rau ca nu am cumparat mai multe!
Acum am gasit la LIDL aceste fructe,le-am luat cu mare bucurie ca am gasit si la noi si acasa m-am pus pe treaba!
Stiind ce am patit in Franta,acum m-am pregatit cu lavete,cu manusi sa le curat de coaja,stiind ca sunt pline de tepi mici,aproape invizibili dar surpriza.... fructele mele nu aveau tepi,de ce oare??....dar dupa ce am terminat crema,mi-am dat seama ca fructele au fost culese fara sa fie bine coapte,pentru ca nu aveau absolut nici un gust,asa se intampla cu aceste fructe in comparatie cu fructele noastre care,daca sunt culese mai devreme si sunt tinute cateva zile sau mai mult,ele se coc si nu-si pierd gustul.... asa ca,am luat o mica teapa cu aceste fructe,am incercat eu cu diferite arome sa scot ceva comestibil dar nu am avut nici o sansa si apoi,semintele,aceste fructe se mananca cu tot cu seminte dupa ce sunt curatate de coaja,dar ce am cumparat eu,semintele erau marisoare si foarte tari,sub nici o forma nu aveamcum sa le mananc cu seminte!😪😪
Postez  totusi aceasta reteta,poate ajungeti cine stie prin alte tari unde se gasesc proaspete si poate pregatiti aceasta crema....daca ar fi fost bune,crema ar fi avut un gust senzational,in concluzie,astfel de fructe nu sunt pentru Romania,e prea departe de tara lor de origine!
AVEM NEVOIE DE 
1kg fructe de cactus
100g zahar
1albus
un praf mic de sare
pepite de ciocolata
esenta de vanilie
CUM SE PROCEDEAZA
Fructele curatate de coaja,taiate cuburi,le pasezi cu blenderul vertical,treci rezultatul prin sita si elimini semintele iar rezultatul il pui intr-un vas mic pe foc,adaugi jumatate din zahar,amesteci pana se ingroasa apoi lasi deoparte sa se raceasca

 
 



Bati albusul tare cu un praf de sare si restul de zahar,la final amesteci usor cu crema racita,adaugi esenta de vanilie iar dupa omogenizare umpli cupele si la frigider vor sta pana a doua zi,cand ornezi cu pepite de ciocolata si felii de fruct

 

 



Sa va fie de folos informatiile si reteta!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme