Placinta cu iaurt

 Este cea mai buna placinta mancata mai ales calda,o pregatesc de cate ori mi-aduc aminte de anii tineretii cand mergeam cu sotul sa mancam o placinta calda si buna,pregatita in fata noastra,bancul de lucru,inclusiv cuptorul fiind amplasate in mijloc iar de jur imprejur mesele,era singura placintarie din oras,astfel amenajata
Mai am aici astfel de placinta,dar am fost rugata de cititori sa explic exact
cum procedez,de aceea cine doreste,sa urmareasca pozele si explicatiile

 AVEM NEVOIE DE
1pachet foi de placinta
1kg iaurt gras
12oua
1lamaie
1portocala
4linguri gris
100g unt
stafide,coaja de lamaie si portocala confiata
3linguri zahar,optional pentru ca este foarte buna si fara zahar
200ml smantana lichida
CUM SE PROCEDEAZA
Intr-un vas mai mare,amesteci iaurtul cu 10oua batute cu 1/2lingurita sare si zahar dupa gust,coaja rasa de citrice si gris

 
Ungi tava cu unt topit cu o pensula,pui in tava cate doua foi suprapuse  in asa fel ca jumatate  sa cada peste marginile tavii,procedezi la fel cu toate cele 3laturi ramase  iar pe mijloc o singura foaie indoita cat sa acopere tot fundul tavii

 apoi ungi cu unt tot interiorul cu foi si incepi sa pui umplutura cu un polonic,2-3 depinde cat de mare e tava;la tava mea de 35x23cm am pus cate 3polonice mari

 Peste umplutura pui stafide si coaja confiata de citrice apoi acoperi cu o foaie indoita cat sa cuprinda umplutura dupa care o ungi cu unt dar nu exagerezi cu unsul,mai mult marginile pentru ca la copt se ridica daca nu sunt sigilate
Urmeaza alte polonice cu umplutura,iar stafide,alta foaie care acopera,iar unsa cu unt si tot asa pana se termina umplutura dar nu si foile
La final,acoperi cu foile lasate pe marginea tavii,cu atentie pentru ca se rup,le ungi cu unt apoi acoperi totul cu doua foi de aceasta data,ungi cu restul de unt iar deasupra rastorni cele doua oua ramase,batute cu un praf de sare si amestecate cu smantana


 
La cuptor va sta45-50min la 170de grade,dupa ce s-a copt,scoti tava si acoperi cu un prosop de bucatarie,altfel foile de deasupra se vor desprinde de la copt

 

Dupa cum se observa,la mine nu s-au desprins foile de deasupra pentru ca au fost bine sigilate cand le-am uns iar la final amestecul de oua si smantana s-a dus si pe langa foi nu a stat doar deasupra
Tai placinta o pui pe farfurie,o pudrezi cu zahar pudra si pofta buna daca-ti place calda,daca nu,las-o sa se raceasca

 



Sa va fie de folos!

0 comentarii:

Multumesc de vizita,de comentariul facut si te mai astept draga cititorule!!

Dulciuri de post

Dulciuri de post

Petit chef

Diverse

Afişări de pagină

Persoane interesate

LaFemme